3/19/2013

Waar een dierenopvang niet voor dient of niet voor hoort te dienen



Het dient niet als dierenopslagplaats, de dieren zijn levende wezens en hebben allemaal een thuis nodig.
Het dient niet als broedplaats omdat mannetjes en vrouwtjes samenleven, de gezinnen waar de puppies terecht komen zijn plaatsen die niet meer gebruikt kunnen worden om volwassen honden te kunnen plaatsen, die ook niet gevraagd hebben om geboren te worden en bij ons terecht zijn gekomen vanwege een of andere sukkel die niet nadacht. Sterilisatie en castratie zijn noodzaak, ook als een vrouwtje hier zwanger aankomt.
Het dient niet als oplossing voor onze frustraties, hiervoor heb je een psychiater die wat meer kost maar hoogstwaarschijnlijk een betere therapie biedt.
Het dient niet als middel voor iemand om zich te verrijken ten koste van de dieren.
Het dient niet als vervulling van je behoefte om belangrijk of bekend te zijn.
Het dient niet om een behoefte aan macht te vervullen, macht waarover? Over een paar arme dieren en een paar vrijwilligers die dan moeten denken dat je de grote redder van de dieren bent? Hoe triest als iemand zich inlaat met dierenbescherming alleen maar om deze reden, en geloof me, die mensen zijn er en ik ken er een hoop.
Het dient niet om de achterlating van dieren te faciliteren door dieren op te halen bij mensen die ze willen afstaan zonder enige tegenspraak, dit is niet meer dan een verdekte vorm van achterlating.
Het dient niet als vuilnisplaats zodat galgueros en jagers zonder meer van hun honden af kunnen komen en ik heb niet veel met emotionele chantage dat als we dat niet doen ze hen zullen doden, want ze moeten zich net als iedereen aan de wet houden en alle dieren vallen onder die wet.
Het dient niet als excuus voor autoriteiten die misbruik maken van de liefde van de dierenliefhebbers door hen zonder iets of veel te weinig te betalen de service te laten uitvoeren om verwaarloosde dieren op te halen omdat dit een taak zou zijn voor de opvang.
Het dient niet voor gratis veterinaire behandelingen omdat “ik geen zin heb ervoor te betalen”.
Het dient niet als een opvang voor dieren als je op vakantie gaat, hiervoor zijn vakantie tehuizen, daar dient geen dierenopvang voor.
Het dient niet om dieren weg te stoppen en te vergeten, dieren die nooit geadopteerd zullen worden bij families en dat je ze daar laat alleen omdat je niet de verantwoordelijkheid aan wilt gaan om ze een pijnloze dood te laten sterven.
Geachte lezer, check eens dat je opvang hier niet voor dient.
Liefhebbende kussen, omhelzingen, likjes en knorretjes van de dieren. Fermin