3/30/2013

De regen in Spanje valt vooral bij Scooby



Dinsdag 26 maart 2013
Het komt hier met bakken uit de lucht bij Scooby, het is vreselijk nat, de honden zijn binnen en wij zijn gefrustreerd want we willen aan de slag maar zoveel kun je niet doen als het zo blijft gieten. Maar denk niet dat je als vrijwilliger niet op een andere manier je bijdrage kunt leveren, er is nog zoveel werk te doen op andere vlakken.


We hebben het eten voorbereid, wat zoals iedereen die bij Scooby heeft gewerkt kan beamen, een lang en moeizaam proces is want het voer dat we krijgen zit vaak verpakt in kleine verpakkingen, die allemaal apart moeten worden opengemaakt. En met 500 monden te voeden kun je je voorstellen hoeveel pakjes er geopend moeten worden! Dus bij het openscheuren van elk zakje moet je maar aan de honden denken en dat zorgt dat die eindeloos durende taak vanzelf een daad van liefde en goede wil wordt.. ok..misschien overdrijf ik maar het is echt belangrijk werk!

We hebben tijd doorgebracht met de honden die herstellend zijn van ziektes of een operatie in de kliniek. Hun kooien schoonmaken, hen te eten geven en ze wat liefdevolle aandacht geven zijn heel belangrijk in hun genezingsproces zodat ze weer snel op hun eigen poten kunnen staan.
We hebben de binnenkennels schoongemaakt en daarbij zo min mogelijk de honden gestoord die aan het schuilen waren voor de regen. Dit duurt meestal even want we worden vaak afgeleid door natte honden die eruit zien alsof ze een knuffel nodig hebben. Voor hen maakt het een groot verschil om een lekker bedje te hebben, en dan vooral voor de galgo’s die net gered zijn en nog wat mager zijn, dus we leggen er dekens neer zodat ze lekker en comfortabel kunnen liggen.
En nu zitten we met een kop thee en onze laptops of iPads omschrijvingen te maken van de honden voor de website, en verhalen te schrijven voor de site, eveneens een belangrijke taak want dit zorgt voor aandacht, trekt vrijwilligers aan, zorgt voor donaties en ook voor een mogelijk nieuw thuis voor de honden.
Onze dag wordt aangenaam verstoord als Pablo in het kantoor komt, in gezelschap van een monnik die interesse heeft om Pedro te adopteren, een prachtige kleine bruine hond, ze ontmoeten elkaar en het is officieel. Ik vraag voor de grap aan Sabine of hij Freddy niet zou kunnen zegenen. Freddy is een schattig klein puppy, gevonden in Salamanca, waar ik voor zorg sinds ik vrijdag ben aangekomen. Sabine springt op en rent naar de monnik om het te vragen en die doet het graag, en wij zien geëmotioneerd hoe hij Freddy vlak voor ons de zegen geeft.







































Glimlachend lopen we terug naar het kantoor en zien een jonge vrouw bij het hek staan die geïnteresseerd is in de adoptie van een Scooby hond, we laten haar er een paar ontmoeten en ze gaat naar huis met een prachtige jonge zwarte labrador genaamd Baloula.
 



























 Even later komt Pablo met een gezin naar het kantoor, ze kijken in de database, zou dit de derde adoptie worden van vandaag? Iedereen lacht en het ziet er heel positief uit. Het blijkt dat Dumbo het helemaal is voor hen, en zo zie je maar, drie

adopties op wat eerst leek een van de meest miserabele dagen bij Scooby te worden.