3/16/2013

Hoe kan een dierenbescherming met opvang dienst doen



Het dient natuurlijk om verlaten dieren op te vangen tot volle capaciteit en ervoor te zorgen dat de dieren een waardig leven hebben.
Het dient om te zorgen voor de opgevangen dieren, hen te vaccineren, te ontwormen, hun fysieke wonden te genezen en de wat minder zichtbare wonden veroorzaakt door de mens, de wonden in hun ziel, hun angsten en fobieën etc. etc.
Het dient om hen hier in de opvang te houden zolang zij gelukkig zijn en helaas, zolang het geld het toestaat.
Het dient om hen te laten inslapen als er echt geen andere oplossing meer is.
Het dient, natuurlijk, om hen te laten adopteren zodat zij in een thuis terecht komen waar er van ze wordt gehouden en voor ze wordt gezorgd, zij hebben er niet voor gekozen om geboren te worden en het is dus onze taak om te zorgen dat ze een zo goed mogelijk leven hebben.
Het dient om aangifte te doen van elk soort dierenmishandeling, dit met de hulp van de juiste autoriteiten en van degenen die de mishandeling constateren, het is te makkelijk te denken dat alleen de dierenbeschermingsorganisaties dit moeten doen en je zelf heel laf niets hoeft te zeggen voor het geval je problemen zou kunnen krijgen.
Het dient ter preventie van mishandeling en het achterlaten van dieren, alsof dat laatste geen mishandeling is, door middel van bezoeken aan de dierenopvang en doordat we ons op andere plaatsen zichtbaar maken, op scholen, pleinen, en markten, overal waar wij onze stem kunnen laten horen.
Het dient om dieren op te vangen die weliswaar een baasje hebben maar in extreme gevallen zoals bijvoorbeeld mensen die naar een bejaardentehuis moeten en hun dier daarheen niet mee kunnen nemen, wat me heel veel verdriet doet want ze moet echt het enige waar ze echt van houden achterlaten, hun gezelschapsdier die echt van hen houdt, of zoals het geval van de 5 honden die toebehoorden aan een Zuid Amerikaanse immigrant, die op allerlei manieren heeft geprobeerd hen mee te nemen maar het transport was te duur, ruim 700 dollar voor elk dier en met pijn in z’n hart en dat van zijn zoon, de dieren bij ons achter moest laten zodat wij een nieuw thuis voor hen konden vinden. 


En het geval waar Alicia me gister over vertelde, van de hond die al sinds 3 dagen niet van de zijde van zijn overleden baasje wil wijken.
Het dient voor veterinaire behandelingen die het verantwoorlijke baasje niet kan regelen dankzij die vermaledijde crisis.
Lieve lezer, check of jullie dierenopvang hiervoor dient.
Met lieve beetjes, geknor en likken van de dieren,  Fermin