3/25/2013

Het trieste verhaal van Jessy



Alles begon in het dierenasiel, waar Jessy kwam toen ze nog maar een baby was. Daar moest ze wachten tot iemand haar opmerkte, ze was snel geadopteerd want ze was een kleine en schattige puppy.
Haar nieuwe baasje nam haar mee naar zijn huis en we weten niet precies hoe hij haar behandeld heeft, maar uit de manier waarop ze zich gedraagt kun je alleen maar concluderen dat ze mishandeld is. Als ze een hard geluid hoort begint ze te trillen, als ze iets doet wat niet mag en je zegt “NEE” kijkt ze je met bange ogen aan, buigt haar koppie en doet haar staart tussen de poten alsof ze verwacht geslagen te worden, dus als je haar dan zo ziet reageren wil je alleen vragen of ze je wil vergeven en haar aanhalen om te laten weten dat alles goed is. Als je haar roept komt ze, maar met haar achterkant laag bij de grond, plassend van angst, als ze je ziet met iets in je hand wat ze niet kent begint ze te trillen. Dit en nog veel meer dingen maken voor ons duidelijk dat het leven van Jessy niet zo goed is geweest, maar zelfs ondanks dat bleef ze trouw aan haar baasje. Zo trouw dat toen hij stierf, ze zoveel van hem hield dat ze de wacht hield bij zijn dode lichaam, wachtend tot ze gevonden zouden worden. Het duurde 3 dagen, 3 dagen waarin ze nooit van zijn zijde week, altijd naast hem, haar kleine lijfje tegen hem aan gedurende deze eindeloos lijkende dagen, wachtend op iemand die ze zou vinden. En toen ze eindelijk gevonden werden, begreep ze niet waarom ze haar baasje meenamen en haar weer alleen lieten, radeloos, ze werd er heel verdrietig van. Niemand wilde haar hebben dus het was alsof ze weer terug in haar jeugd was, weer alleen en in de steek gelaten.
Toen Scooby dit verhaal hoorde, hebben we geen moment hoeven te denken om haar onze opvang aan te bieden en onze moeite om haar een definitief thuis te gaan vinden waar ze eindelijk gelukkig kan zijn, voor altijd.