3/12/2014

Weer een verstoten hond die het slachtoffer is geworden.



Deze arme galga zwierf rond in de buurt van Medina. Zodra we hier lucht van kregen zijn Dani en Marcos naar de plek gegaan om haar op te halen. In eerste instantie leek het erop dat we succes zouden hebben maar het arme dier, angstig omdat ze niet wist dat deze twee mensen waren gekomen om haar te redden,  ontsnapte net voordat ze de kooi konden sluiten, en rende weg. Helaas konden ze haar niet meer vinden totdat de politie belde en vertelde dat een galga door een auto was aangereden. Het bleek dezelfde galga te zijn. Ze kon zich niet meer bewegen door verschillende interne verwondingen en ze overleed in de kliniek.

Dus, aan de vorige eigenaar van deze hond en alle andere eigenaren die hun honden verstoten hebben, als jullie je hond herkennen, die aangereden is door een auto? Jullie zijn schuldig aan de onnodige dood van de hond alsof jullie ze zelf gedood hebben. Maar het is toch zo ontzettend makkelijk op deze manier om van je hond af te komen; je opent je deur, jaagt de hond weg en het probleem is opgelost.

Dit is zo wreed en onverantwoordelijk, maar dit interesseert jullie niks, is het wel?

MAAR ONS WEL!! En weet je waarom? Omdat wij een geweten hebben dat ons het verschil verteld tussen goed en kwaad en omdat wij compassie hebben voor degene die zich niet kunnen verdedigen, wij voelen ons verantwoordelijk voor degene die onder onze verantwoordelijkheid vallen. En we hebben een hart dat nog steeds pijn doet, na al die jaren, dat we met dit soort dingen worden geconfronteerd.

Wat heb jij eigenlijk?