3/05/2014

De stille wereld van Pipa.



Pipa is zwervend langs de kant van de weg gevonden. Een echtpaar heeft haar in april gevonden en naar Scooby gebracht. Het was gelijk duidelijk dat er iets mis was met haar. Pipa is doof. Enkele maanden later kreeg ze epileptische aanvallen (niet vaak of ernstig maar toch...). Het leven voor haar in het asiel is erg moeilijk voor haar.  Ze leeft samen met een hele rustige groep, de oudjes. Maar als er een nieuwe hond in de groep komt is dit heel verwarrend voor haar. Soms wordt ze boos en soms heel verdrietig omdat ze niet begrijpt wat er gebeurd. Ze is heel erg aanhankelijk naar mensen en zoekt je echt op voor een beetje aandacht ze voelt zich dan veilig. Ze vind het ook fijn om een hondenvriend te hebben waar ze zich aan kan optrekken en die ze kan volgen als ze de weg kwijt is of om gewoon mee te spelen.

 

Pipa heeft de rest van haar leven medicatie nodig. Maar dit zijn geen dure medicijnen. Een doos Fenobarbital (50 tabletten kosten nog geen 9 euro). Ze heeft een normaal gestructureerd leven nodig. Haar epileptische aanvallen worden gereduceerd in een rustige omgeving. En ze heeft een rustige stabile hond naast zich nodig die haar kan leiden i.v.m. haar doofheid.

Pipa is een geweldige hond, heel erg aanhankelijk en zo ontzettend lief. Maar ook ze kan ook impulsief zijn omdat ze nog zo jong is(geboren in januari 2013), maar altijd rustig en echt heel heel erg loyaal.  Ze is echt een hele speciale hond en ze heeft een hele speciale familie nodig die kan geven wat ze nodig heeft. Bent u dat misschien?