3/13/2014

De droom van Cobie Steketee.



Net als Martin Luther King, heb ik ook een droom, en wie niet. Mijn droom is dat op een dag deze hele residentie mooie vloeren zou hebben. En muren die geverfd zijn in prachtige kleuren waar de honden zich gelukkig bij voelen. Dat in elke kennel een wuivende palmboom staat die zomers schaduw geeft en in de winter de kou tegen houdt. Een plek waar getraumatiseerde galgo's zich veilig voelen met misschien wat speciale muziek op de achtergrond. Dat er een kleine kliniek vlakbij is voor degene die een behandeling nodig hebben. En dat het grote terrein naast de kennels prachtig groen gras heeft waar de honden de hele dag heerlijk kunnen rennen en spelen en dat iedere kennel verwarmd is in de winter enz. enz.

Dat het een echt klein paradijsje is voor mensen en honden. Maar ja het eerste wat hiervoor nodig is is geld. Maar de realiteit is dat de meeste van onze klanten het niet nodig vinden om ons te betalen voor onze service die we aan hun honden geven. Zoals bijvoorbeeld de Stichting Luna van Salamanca, die hadden veel honden hier ondergebracht en moeten ons nog steeds 4.700,-- euro betalen. Daar zitten we al een jaar op te wachten en hebben nog steeds geen cent ontvangen. Een Duitse organisatie, ACM, hadden hier ook een hoop honden ondergebracht en van hen krijgen we nog zo'n 7.000,-- euro en op dit geld zitten we al 2 jaar te wachten. Een particulier heeft 2 honden bij ons achter gelaten die meer dan 10 jaar oud zijn. En, zoals hij toen huilend zei, het zou maar voor 4 maanden zijn wat hij hield zoveel van ze. Hij zou ze iedere week komen bezoeken. We hebben hem nooit meer gezien en heeft ook nooit betaald.

Een galgero uit Madrid bracht zijn 3 galgopups hier. Hij is ons 1.700,-- euro verschuldigd maar die wil hij niet betalen. Maar hij wil wel graag zijn honden terug. Helaas kan hij dat mooi vergeten. Geen geld dan ook geen honden. In de tussentijd zijn de honden inmiddels 2 jaar oud en staan nu op onze adoptie pagina. Ze boffen!!

Verschillende andere galgero's hebben ook hun rekening niet betaald en dus mogen ze hier geen honden meer brengen maar waardoor we ons ook weer heel erg schuldig voelen ten opzichte van de honden natuurlijk. Die zijn zonder enige twijfel hier beter af dan bij hun eigenaar.  Het is een kwestie van opvoeding denk ik... En wij? Wij blijven dromen ... van palmbomen in de zon, mooie vloeren en muren met vrolijke kleuren, alles geverfd, verwarmd, een kliniek, groen gras.....!!