3/23/2014

Kort nieuws 3



Tot nu toe hebben we voor elkaar gekregen dat 2 mensen een boete hebben gekregen voor het achterlaten van hun dieren. Nu moeten we kijken of we nog mrrt resultaten kunnen boeken met de andere zaken die we hebben aangegeven. En we moeten er op toe zien dat deze mensen de consequenties aanvaarden voor wat ze hebben gedaan. We hebben een groep mensen waarvan 2 advocaten die voor ons klaar staan om alle zaken bij de politie aan te geven wanneer dit nodig is. Alle zaken van het achterlaten, mishandelen, verwaarlozen, illegaal fokken etc etc. van dieren. Als je je bij onze onze groep wilt aansluiten heel graag, stuur ons dan een mailtje, we kunnen alle hulp goed gebruiken.

De jonge paardjes zijn nog steeds zwanger en ze eten ons de oren van het hoofd.

We gaan beginnen met presentaties op scholen. Op dit moment hebben we brieven gestuurd naar alle scholen in de Provincie en sommige daarvan hebben al gereageerd. We hebben 5 presentaties vastgelegd en dit worden er meer en meer. We hebben mensen nodig die zich bij ons willen aansluiten om op scholen presentaties te geven maar ook om scholen te begeleiden die ons bezoeken. Mocht je je hiervoor bij ons willen aansluiten graag, jullie weten ons te vinden. We hebben ook al verschillende afspraken gemaakt met scholen en andere groepen om ons opvangcentrum te bezoeken.

Dit jaar hebben we al 6 transporten gehad naar het buitenland. Vijf van hen hebben we zelf gedaan en een transport is gedaan door een absolute geweldige bus van mensen van Pet Levrieri. Zij hebben 35 honden opgehaald en dat betekend dat we dit jaar al een heleboel honden een fantastisch tehuis hebben kunnen bieden buiten Spanje. En dit is fantastisch want ik vrees dat adopties hier in Spanje steeds minder en minder worden. Met dank aan alle mensen die zich inzetten en alles doen wat ze kunnen om ons te helpen, zonder jullie hulp zou Scooby het niet redden. Ze zetten zich in ondanks de soms belachelijke commentaren  van mensen op facebook waar in ze zeggen 'Ik maak me zorgen, want we weten niet wat er met de honden gebeurd als ze naar het buiten land gaan' of ze insinueren vreemde dingen. Tegen deze mensen wil ik zeggen 'houd je mond'. Wij bekommeren ons altijd om de honden en willen het beste voor ze. En iedere 2 weken doen we een transport en maken we ons zorgen dat alles goed verloopt. Ik zou het werkelijk geweldig vinden als we alle honden in Spanje zouden kunnen laten adopteren maar dat is gewoon weg niet mogelijk. Zeker niet in de grote getale waarin de honden in Spanje worden gedumpt. Het is gewoon onmogelijk om deze allemaal hier te laten adopteren. Dus als je het niet leuk vindt dat ze vertrekken kijk dan niet maar alsjeblieft hou je mond. Ik heb het werkelijk gehad met al deze mensen.

Knuffels, kusjes, likjes en liefdevolle knorretjes  Fermin