3/14/2014

Charlie en Amelie.


Charlie en Amelie zijn gered van een gewisse dood. Hun eigenaresse wilde ze in laten slapen omdat ze ze niet langer wilde hebben, alsof ze een artikel weggooide. Ze zaten in Cuellar maar we hoefde er geen moment over na te denken om hun leven te redden.

Je kon merken dat ze geen best leven achter de rug hadden. Ze hadden nog nooit enige liefde gehad voordat ze bij Scooby binnen kwamen. Je kunt ook merken dat ze waarschijnlijk veel geslagen zijn  want als er iemand binnen komt die ze niet kennen en die ze wil aanhalen krimpen ze in elkaar met de staart tussen de benen. Maar zelfs na al deze ellende zijn het hele lieve hondjes die nog steeds bereid zijn hun onvoorwaardelijke liefde aan je te geven. Ze volgen je overal, waar je ook gaat, omdat ze inmiddels weten wat het is om te worden aangehaald, en daar kunnen ze geen genoeg van krijgen.

Inmiddels hebben we ze geleerd om aan de riem te lopen want voorheen had niemand enige interesse in ze gehad of de moeite genomen om ze mee te nemen voor een wandeling. En ze vinden het heerlijk. Ze hebben ook geleerd om trappen te lopen. Voorheen raakten ze hier panisch van. En ze herkennen inmiddels hun namen. Ze zijn heel leergierig.

Ze zijn hun hele leven al samen en hebben ook alle ontberingen samen doorgemaakt. Ze zoeken steun bij elkaar en zijn erg ongelukkig als ze niet samen zijn. Samen voelen ze zich sterk en als er iets gebeurt wat ze bang maakt dan kruipen ze bibberend dicht tegen elkaar aan alsof dat zou helpen en hen zou beschermen tegen al het slechte wat komen gaat.

Ondanks dat ze nooit binnen hebben gewoond zijn ze in huis verrassend rustig en blaffen nooit. Ze hebben nooit ongelukjes en maken niets stuk. Ze passen zich heel snel aan aan het leven in huis en kunnen prima overweg met andere honden, katten en kinderen.

Deze twee hondjes hebben genoeg ellende meegemaakt in hun korte leventje, nu zoeken we een huisje voor ze waar ze samen mogen blijven en een goed leven krijgen dat ze verdienen. Wilt u ze die kans geven?