1/01/2015

Nieuwe opvang in Palencia

Gedurende de laatste jaren heeft Scooby de leiding overgenomen van verschillende asiels die tot dan door de overheid werden gerund.  Geen gemakkelijke taak want ze liggen op een behoorlijke afstand van onze hoofdopvang, en naast de dagelijkse leiding is Scooby ook verantwoordelijk voor zwerfhonden en moet beschikbaar zijn voor reddingsoperaties.
Het contract dat recentelijk is getekend is voor een asiel in Palencia, ongeveer op een uur rijden van Medina del Campo.  Fermin Perez, de voorzitter van Scooby, heeft officieel het contract getekend dat Scooby formeel in staat stelt het asiel te leiden en ook verantwoordelijk maakt voor de opvang van zwerfhonden in dat gebied, met ingang van 1 januari 2015.
Zoals je kunt zien op de foto’s is het een erg koude en steriele omgeving, een lid van het Scooby team omschreef het als deprimerend nadat de locatie was bezocht. Dit komt voornamelijk door het werk wat er nog verricht moet worden en vooral omdat er zo veel honden zijn en het asiel overbevolkt is.
Opvanghuizen zijn dringend noodzakelijk dus als je de mogelijkheid hebt om als pleeg- of adoptiegezin te fungeren, laat ons dat alsjeblieft weten. De honden die we daar hebben zijn een mix van rassen, aangezien het ’t locale asiel is en zullen snel op de website beschikbaar staan.
Scooby kan het aan, maar we kunnen het niet alleen.  Verspreid dit nieuws, deel het bericht en doneer als je kunt.
Voor informatie over giften en donaties: http://scoobymedina.org/nl/donate.html