5/29/2014

Gezondheids tipVergeleken met andere honderassen, hebben onze galgos een zeer delikate huid. Tijdens onze wandelingen is deze « papieren » huid en het feit dat deze honden zich graag verplaatsen met hoge snelheid, dikwijls de oorzaak van serieuze verwondingen. Spijtig genoeg is na een heerlijke wandeling het bezoek bij onze dierenarts de volgende aktiviteit.  En hierbij komt nog dat het genezingsproces bij ons geliefd hondenras zeer lang duurt.
Het gebruik van natuurlijke honig als hulpmiddel bij de littekenvorming is een oudgekende en zeer efficiënte methode.  Honig bezit namelijk antibakteriele en antischimmel eigenschappen. Door zijn vloeibare vorm is dit produkt zeer gemakkelijk aan te brengen tussen twee kompressen op de wonde.
Het gebruik van deze methode is vooral aan te raden bij oppervlakkige wonden die niet genaaid of geniet kunnen worden. Dit sluit het toedienen van antibiotika niet uit en het regelmatig wassen van de wonde met betadine of een ander desinfektans. Met tweemaal daags de kompres te vernieuwen bekomt men indrukwekkende resultaten. Guido