5/31/2014

Een nieuwe rit naar Nederland


Opnieuw heeft Scooby de reis gemaakt naar Nederland om een totaal van 35 honden die geadopteerd waren te vervoeren, en die, dankzij de hulp van deze nieuwe families de kans hebben op een nieuw leven. Fermin en Simonetta waren degene die deze trip maakten, en ze verlieten Medina del Campo om half 7 op vrijdag en kwamen aan bij Dierenopvang Koningen van Astrid in Balkbrug om 1 uur ’s middags op zaterdag, met 1700 km achter de rug.
De aankomst was een erg emotioneel moment want een aantal van de adoptanten was er en hielpen de honden uit te laden samen met Astid en de andere vrijwilligers. Een van de adoptanten die er was bleek al eerder een hond bij Scooby vandaan te hebben gehaald en nu had ze er nog een geadopteerd en was ze daar om samen met haar hond de nieuwe aanwinst voor de familie op te halen. Het is prachtig te zien hoe goed onze honden zich aanpassen aan hun nieuwe familie en hun nieuwe thuisland.
Na een tijdje uit te rusten, wat echt nodig was, gingen Fermin en Simonetta door naar een klein dorpje in Belgie waar ze konden slapen en kracht verzamelen om de reis terug te beginnen. EN op zondag, nadat ze erg vroeg waren opgestaan gingen ze eerst langs het magazijn van de Associatie Les Galgos de Ardenne Bleue, waar ze een groot aantal donaties ophaalden, voornamelijk voeding voor de dieren bij Scooby. Het is echt ongelooflijk en bewonderenswaardig wat de vrijwilligers doen en het aantal giften dat ze verzamelen. We zeggen altijd al dat hun werk erg belangrijk is, maar onze dieren voeden is een groot gedeelte van de kosten dus giften in de vorm van voedsel krijgen is voor ons een grote meevaller. Daarom zeggen we DANK JE WEL en zijn we jullie eeuwig dankbaar.
Na weer een groot aantal uren terug in de auto, kwamen Fermin en Simonetta om ongeveer half vijf ’s nachts weer aan in Scooby Medina, gezond en wel met de missie geslaagd.
En aan al de adoptanten, donateurs en vrijwilligers: DANK JE WEL voor het adopteren van onze dieren, voor jullie werk en jullie bijdragen en giften.