10/08/2014

En nog eentje



In dit geval, zoals altijd, gaat de telefoon en aan de andere kant is er iemand die hulp vraagt voor een aantal verwaarloosde dieren, in dit geval honden, honden in Burgos. De vrouw kwam uit Valladolid maar was op vakantie in Burgos en zag daar een aantal honden in hele slechte omstandigheden en nadat ze heel wat organisaties gebeld had, had ze mijn nummer gevonden, geen idee hoe, maar wederom heb ik mijn ogen niet kunnen sluiten, tegen de eigenaar van de honden is aangifte gedaan en Seprona is geweest en bevestigde dat de honden in heel slechte staat waren. Er zitten twee Mastins, niet eens heel oud maar heel heel erg mager, en met huidproblemen vanwege het gebrek aan voeding en gebrek aan behandeling door een arts, zoals je kunt zien op de foto’s .
De Foxterrier is erg mager maar dat is moeilijk te zien omdat hij lang haar heeft, maar het meest afschuwelijke geval is dat van de arme zwarte dame, die we Estrella hebben genoemd. De eigenaar, een echte boer, had haar altijd vastgeboden met een touw om haar poot en ze was zo wanhopig, waarschijnlijk van de pijn,  want zij groeide en het touw groeide niet mee, en ze was begonnen aan haar poot te bijten om los te komen en uiteindelijk heeft ze haar poot gebroken, tenminste, dat is wat de buren ons verteld hebben. Kun je je voorstellen hoeveel pijn ze heeft moeten lijden? We hebben de dierenopvang mogelijkheden in de buurt gevraagd maar die zaten vol en wij, zelfs ondanks het feit dat we net zo vol zitten, konden het niet over ons hart verkrijgen en hebben haar dus bij ons opgenomen.  Natuurlijk is geen van deze honden ingeënt of ontwormd maar ze zullen binnen korte tijd beschikbaar zijn voor adoptie. Gaan jullie ze helpen? Ga je ons helpen om voor hen te zorgen?

Ik weet dat we er al een hoop aan doen, dat we heel veel van dit soort wreedheden al rapporteren en ik weet dat jullie daarom trots op ons zijn, maar we hebben jullie hulp nodig want de situatie begint erg moeilijk te worden. Jullie lezen over alle reddingsacties die we iedere dag doen, en dat kunnen we niet doen zonder jullie financiële steun dus doneer alsjeblieft en het liefst vandaag nog want anders zullen we met onze reddingsacties moeten stoppen.

Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal, Fermin