2/26/2014

Pronken met galgos in Zamora

Zoals jullie al weten heeft de Scooby opvang een speciale voorliefde voor galgos, vooral doordat zij sinds mensenheugenis al zoveel moeten hebben doormaken. Ieder jaar viert men internationaal de Dag van de Galgo en Scooby wilde meedoen aan deze dag door een paar dagen later een wandeling met deze prachtige dieren te organiseren.
Ongeveer 30 mensen namen hieraan deel, samen met de voorzitter van de opvang, Fermin Perez en de mensen van de opvang in Zamora, en liepen door de straten van Zamora. Vrijwilligers, adoptanten en enkele andere geinteresseerden kwamen samen om een interessante ochtend door te brengen.
Gedurende de laatste anderhalve maand heeft Scooby ongeveer 150 galgos opgehaald, en ca 80 van hen werden opgehaald bij een groot aantal leden van de federatie, een gevolg van het overeenstemming met de FEG in Castilla Leon die in november vorig jaar getekend is. De rest is opgehaald uit andere gemeentes zoals Cuenca, Caceres, Ciudad Real en Toledo.
En nu hebben we jullie hulp nodig om een thuis voor deze galgos te vinden en hen een tweede kans te geven van een leven te genieten samen met een maatje die van hen houdt, voor ze zorgt en ze beschermt.