2/02/2014

Cuco - Het verhal van een galgo die zonder de hulp van een echtpaar met een goed hart nu niet meer zou leven.




Af en toe krijgen we te horen dat we overdrijven op onze webside, als we vertellen over afschuwelijk gedode galgo's in ons land. Sommige mensen beweren dat tegenwoordig dit niet meer gebeurd en dat het een triest deel van onze geschiedenis is dat behoord tot het verleden.

Helaas moet ik vaststellen dat mening galgo (maar ook andere rassen) bij Scooby arriveren waarbij mensen geprobeerd hebben om ze te doden. Sommige arriveren zelf met nog de strop om de nek of met open wonden omdat ze op het laatste moment konden ontsnappen.

Alle medewerkers en vrijwilligers van Scooby hebben deze dieren voorbij zien komen en weten dat dit ECHT GEBEURD.

Toevallig is een van deze honden bij ons binnen gebracht. Zijn naam is Cuco en hij is een geweldige 3 jaar oude vriendelijke en lieve galgo die nog een beetje verlegen is.a

Dat Cuco nog leeft is alleen omdat het gesprek wat zijn eigenaar iemand had met iemand werd opgevangen door lieve mensen. De eigenaar vertelde dat hij zich vorige week had ontdaan van een galgo en dat deze week Cuco aan de beurt was. De man die het gesprek had opgevangen vreesde voor het leven van het arme dier, en vroeg de eigenaar of hij de galgo mocht hebben. Gelukkig heeft de eigenaar hem de hond gegeven.

Cuco heeft s'nachts bij de man en zijn echtgenote in huis mogen overnachten en hebben Cuco vandaag bij Scooby gebracht in de hoop dat de hond bij ons een tweede kans op een eigen familie met een goede en gelukkige toekomst.


Wij willen deze mensen uit de grond van ons hart bedanken dat ze Cuco's leven hebben gered.
En natuurlijk hebben we belooft dat de rest van Cuco's leven een gelukkig leven zou zijn.

Wij vertrouwen op jullie dat we deze  belofte na kunnen komen.

Bedankt
Scooby Team