2/19/2014

De trieste realiteit van de podencos



Jachtseizoen over en ze worden al achtergelaten, de wrede realiteit die we zien als ze niet langer nuttig zijn. Ze heet Alma, een jachthond van gevorderde leeftijd die nergens meer toe “diende” en meer dood dan levend werd gevonden, compleet uitgehongerd en zonder zelfs maar de kracht om op te staan, met ernstige wonden over haar hele lijf, haar toegebracht door kwade wezens vol haat en boosheid en zonder scrupules of gevoel.
Ze is een van haar ogen verloren door een zware klap, aan het andere oog is ze bijna blind. Ze werd gevonden in Salamanca door de dierenopvang organisatie el Hocico en vandaar kwam ze naar Scooby Zamora waar ze nog steeds is. Ze heeft een infectie aan haar pancreas en ligt aan een infuus met medicijnen tot ze beter wordt, ze is nog steeds in kritieke toestand en wanneer ze dit overleeft heeft ze heel veel extra zorg en veel liefde nodig om door te kunnen gaan. We begrijpen nog steeds niet hoe iemand dit een dier kan aandoen en haar daarna voor dood kan achterlaten.
Wees sterk Alma, je moet hier bovenop komen, er zijn nog zoveel dingen die we je willen meegeven, we hebben zoveel liefde aan je te geven om je te laten zien dat er nog steeds mensen in deze wereld zijn die van je houden en die voor je zullen vechten om te zorgen dat je een thuis kunt vinden.