2/06/2014

Een weekend en 54 levens gered.




Het jachtseizoen is bijna over en de opvangcentra raken behoorlijk vol met galgos. En wanneer een galgo in een opvang terecht komt in Spanje, heeft hij een kleine kans om er weer uit te komen. Gelukkig zijn er veel mensen, in Spanje zowel als daarbuiten die hun uiterste best doen om hen een kans te geven, niet alleen om uit de opvang te komen maar ook om eindelijk een leven te leiden.
Een grote machine van hoop.
We hebben veel verzoeken om hulp ontvangen en zoals altijd staan we klaar om te helpen. Daarom verlieten we Scooby heel erg vroeg op vrijdagmorgen naar Ciudad Real om ongeveer 30 galgos op te halen. Toen we aankwamen, vonden we als welkomstgeschenk een galgo bij de deur, heel erg mager en uitgeput. De vrijwilliger vertelde ons dat ze hem die nacht bij de poort van de opvang hadden achtergelaten. Dus.. 31 galgos.
Gelukkig hadden we alle transportkooien bij ons die we hadden om zoveel mogelijk honden mee te kunnen nemen en uiteindelijk kwamen we terug bij Scooby met een waardevolle lading van 34 levens. Voor ons is de grootste prijs dat we de honden kunnen zien rennen en spelen en zien dat ze het naar hun zin hebben. Maar waarom zouden we daar dan stoppen.
Dus de dag erna, zaterdag, stonden we weer vroeg op, nou ja om eerlijk te zijn niet  zo vroeg als de dag ervoor, en gingen in de richting van Merida. We moesten 15 galgos ophalen maar gelukkig kwamen we terug met 20 stuks. Een van hen was de vorige dag gevonden door een vrijwilliger van de opvang, nog steeds bloedend. Men had de chip uit de nek gesneden en hem daarna als afval op de weg achtergelaten. Dit soort mensen zijn de schande van Spanje, en de schande van het menselijk ras. Maar dit keer hebben we van hen gewonnen en we zijn weer terug bij Scooby, tevreden en blij. En we willen onze blijheid met jullie delen met deze plaatjes, 54 nieuwe levens bij Scooby.
Help ons alsjeblieft de cirkel rond te maken en een echt thuis voor hen te vinden en de toekomst die ze verdienen.
Simonetta