8/08/2012

Een grote reep Chocolade

Er is een hond bij Scooby die niet de meest knappe hond is hier. Hij is geen kleine hond, maar ook geen grote hond. Nou ja, dat hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Chocolate is niet groot, maar hij is wel dik. Flink dik. Ik heb altijd al een zwak gehad voor lelijke hondjes en ik ben nu hopeloos verliefd op Chocolate, dus dat zegt wel iets over zijn uiterlijk..

Chocolate was twee jaar geleden vanuit Scooby geadopteerd toen hij nog een schattig chocolade bruin puppy was. In de twee jaar die daar op volgden kreeg hij in ieder geval genoeg te eten. Tot hij werd terug gebracht naar Scooby omdat zijn eigenaar kleiner ging wonen en hij niet in het nieuwe huis zou passen..


Chocolate is een hond die jou even moet leren kennen. De eerste dagen is hij wat bang en moet jij hem overtuigen van het feit dat je hem geen pijn wilt doen, maar juist wilt knuffelen. Hierbij is eten een prima overtuigingsmiddel. Maar zodra hij jou vertouwt is hij een hele leuke hond! Hij is gek op knuffels, hij is niet geinteresseerd in katten (wel in kattenvoer..), hij vindt wandelen heerlijk, hij is goed aan de lijn en is gek op tennisballen. De tennisbal past amper in zijn mond, maar als je de bal gooit rent hij er vrolijk achteraan, pakt de bal, kijkt je aan en laat de bal weer vallen. Het apporteren heeft hij duidelijk nog niet helemaal onder de knie, dus wandel ik maar naar hem toe om de bal te pakken en weer weg te gooien. Zo krijgen we beiden lichaamsbeweging.

Mijn ¨knappe¨ vriendje zoekt een thuis waar hij wel past en waar hij misschien op dieet kan gaan?