8/05/2012

Chica en Punky – 2 teefjes uit Salamanca

Enige tijd geleden kregen we een telefoontje dat er een teefje op straat leefde in de provincie Salamanca en ze werd regelmatig met hagel beschoten. Een dame in het dorp had haar in huis genomen om te voorkomen dat ze gedood zou worden. Natuurlijk reden we meteen hiernaar toe om haar op te halen. Ze heet nu Chica.
In het begin was Chica erg bang en was niet op haar gemak met al die mensen om haar heen. Het is duidelijk dat ze slechte ervaringen heeft. Maar na een paar dagen begon ze wat te ontdooien, ze verwelkomde onze bezoekjes, begon te kwispelen en kwam heel blij naar de deur, als ze wat lekkers kreeg. Binnenkort verhuist ze naar een opvanggezin waar ze echt verwend zal worden.

Dezelfde dame die Chica had gered, heeft later een middelslag zwart teefje opgenomen die dezelfde slechte behandeling kreeg. We zijn er weer naar toe gegaan en hebben haar ook opgehaald. Ze heet nu Punky en heeft zich lekker geïnstalleerd in Scooby. Punky ziet er grappig uit, ze heeft een ruwharige vacht en grote, rechtopstaande oren. Net als Chica, was ze erg verlegen de eerste 2 – 3 dagen, maar nu laat ze zich aanraken, aaien en laat ze zich verwennen met extra hapjes. Als ze wordt opgetild, dan voel je dat ze dat nog wat spannend vindt, maar daarna geniet ze van haar dagelijkse dosis knuffels.

We zijn nu op zoek naar een thuis-voor-altijd voor beide lieve meisjes, een plek waar ze hun leven op straat kunnen vergeten. Misschien bij u thuis?
Video: Chica net na haar aankomst in  Scooby.