4/16/2012

Pal, een van de vele verlaten honden


De kleine Pal was in de steek gelaten in de provincie Salamanca en liep sinds oktober te dwalen over straat, in de kou, hongerig en bang en in de steek gelaten door alle mensen die niet eens aandacht aan hem wilden besteden.

Hij schooierde zijn kostje bij elkaar van vuilnis of het kleine beetje wat sommige mensen voor hem achterlieten.
Iedere dag lag hij opgerold te wachten bij de ingang van een bank. We denken dat hij daar achter is gelaten en lag te wachten op zijn “baasje” om hem op te halen en mee te nemen, dat hij hoopte dat alles een vergissing was, dat het gewoon een foutje was dat ze hem waren vergeten en dat ze terug zouden komen om hem te halen. Hij wachtte elke dag daar bij de deur tot de persoon die hem liefde had gegeven en voor hem gezorgd had, terug zou komen en een einde aan deze nachtmerrie zou maken.

Hij werd af en toe geschopt, mensen letten niet op hem en stonden soms op z’n poten, hij werd uitgescholden, hij bleef trouw wachten tot zijn baasje hem zou komen ophalen.  Maar op een dag veranderde zijn lot. Iemand zag hem en aarzelde geen moment om hem aan de riem te doen en hem mee naar huis te nemen, en daarna belde die ons om de kleine knul op te halen.

En nu is hij onderdeel van onze groep honden, van de honden die een thuis zoeken. Het is een schattige kleine knul, erg knuffelig en altijd in voor een aai en iemand die hem begrijpt. Hij kan prima overweg met andere honden en gedraagt zich voorbeeldig.

Wil je Pal helpen zijn verleden te vergeten? Geeft hem een kans en adopteer hem!
.