4/24/2013

Milieu-educatie bij Scooby



Goed onderwijs, van elke soort is natuurlijk belangrijk, en bij Scooby hebben we een potentieel aan onderwijs dat heel heel heel belangrijk is. Gebaseerd ten eerste op de honden en katten die hier zijn, waaronder dus vooral galgos, gaan we een onderwijs traject starten, gebaseerd op medeleven voor de dieren, manieren om misbruik te voorkomen, ongewenste nestjes, hopend dat onze bezoekers, als ze zien dat al onze dieren zijn gesteriliseerd en er niets mis mee is en ‘t alleen maar voordelen brengt, uiteindelijk hetzelfde gaan doen met hun huisdieren, voorkoming van verwaarlozing, dierenopvoeding en de promotie van adoptie vs. koop.
We hebben ook nog het enorme potentieel van onze boerderijdieren, door hen en hun persoonlijke geschiedenissen kunnen we uitleggen hoe het leven op een boerderij voor hen is en hoe moeilijk en zwaar dat voor hen kan zijn, maar er kan ook interactie zijn tussen de kinderen en de dieren, we kunnen ons voorstellen dat ze hen kunnen aaien, borstelen en voeren bijvoorbeeld.
En alsof dat nog niet genoeg is, stellen we ons ook voor een dierentuin te maken met silhouetten, foto’s van onze eigen dieren in onze ecosystemen, om te beginnen gaan we dan een graanvlakte namaken, een Mediterraans bos en een oeverbos met moerasland met daarin dieren die in dat ecosysteem thuishoren. De activiteiten zullen zich richten op schoolkinderen van verschillende leeftijden, we kunnen een veldgids maken met educatieve opdrachten. Ik geloof echt dat we verschil kunnen maken in de wereld van dierenbescherming, met ideeën over het welzijn van dieren die in ons Spanje nog niet zo bekend zijn. Ik zal jullie op de hoogte houden hoe de plannen vorderen. Met liefdevolle kusjes, beetjes, gekraai en gemiauw van ons allemaal, Fermin