2/04/2015

Ons dagelijkse werk. 1

Ik ga proberen uit te leggen, wat er allemaal qua werk vereist is, vanaf het moment dat een dier bij ons binnenkomt, tot aan het moment dat het dier bij ons weggaat.
    Honden:



    Ze kunnen bij onze opvang terecht komen op verschillende manieren:



    Als ze achtergelaten zijn, dan moeten we de opvang verlaten en de dieren zien te                vangen, dit kan gemakkelijk zijn en niet meer dan een half uur in beslag nemen, of het       kan dagen duren m.b.v. onze val of ons geweer. Het kan met 1 persoon gedaan            worden, maar soms zijn we met zijn 3-en of 4-en dagenlang bezig om een hond te       vangen.

    De hond wordt door de eigenaar zelf gebracht, dit is de gemakkelijkste manier, we                nemen de hond aan, we vullen alle papieren in en 15 min. later is de hond binnen.

    We kunnen ook een bezoek aan een perrera brengen, en dan afhankelijk van hoe ver         weg de perrera gesitueerd is en de hoeveelheid honden aldaar, kan het even duren, of               het duurt een hele dag met 2 personen. We moeten daar naartoe om de honden in te   laden en daarna moeten we terugkomen om ze weer uit te laden en om ze vervolgens              onder te brengen in de paddocks.



    Wanneer ze hier zijn, is het eerste dat we doen:



    Als het puppies betreft, dan betekent dit veel werk, afhankelijk van hun leeftijd, het         eerste dat we moeten doen is hen ontwormen, na een aantal dagen, als ze gezond zijn starten we met de vaccinaties. Het kan soms meer dan 2 maanden duren voordat ze     helemaal gevaccineerd zijn, helaas worden veel van hen ziek en krijgen diarree of gaan       overgeven. En dan is de hoeveelheid werk pas echt krankzinnig. In feite moeten we 1          persoon aanwijzen die volledig toegewijd is aan de puppies en verantwoordelijk is voor de medicatie en het toedienen van vocht. Het is echt heel veel werk en het is              hartverscheurend om ze te zien, hun koppies, hun ogen, hoe ze razendsnel gewicht        verliezen, het is echt heel moeilijk. Wanneer het hele vaccinatieproces erop zit, dan             beginnen we met het maken van foto's. We voegen ze toe aan de database en dan zijn        ze gereed voor adoptie.

    Als het om volwassen honden gaat, dan ontwormen we hen en starten dan later met      de vaccinaties, microchip, foto's and het toevoegen aan de database. Vervolgens als er        iemand naar ze vraagt, dan moeten we een kattentest doen. Dit is niet gemakkelijk,     want we moeten ze mee naar buiten nemen en meenemen naar de kattenopvang, we   gaan daar naar binnen en kijken dan naar het gedrag van hem/haar, daarna nemen we               de hond mee terug naar de paddock of naar de quarantaine, heel voorzichtig om              gevechten te vermijden. Op andere momenten doe we bloedtetsten, castreren we en    dan is de hond gereed om te gaan.



We moeten ze ook promoten, video's maken, foto's maken, biografieën schrijven etc..etc..etc.. Als je dit werk vermenigvuldigt met meer dan 1000 honden die we ieder jaar weer redden, dan kun je je een beetje voorstellen wat een gigantische hoeveelheid werk dit behelst en waarom we soms wat trager zijn in het beantwoorden van emails of in het geven van de benodigde antwoorden. En al het bovenstaande betreft een dag waarop alles goed gaat, het is echt heel vreemd, maar er gaat geen dag voorbij of er gebeurt wel  iets onverwachts.



Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal. Galgo's ter adoptie, alle andere honden en katten zijn ook beschikbaar voor adoptie en natuurlijk al onze dieren van de opvang, oh, en vergeet niet te doneren, liefst vandaag nog, want zonder jullie hulp is er werkelijk niets mogelijk....       Fermin.



Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html