2/10/2015

2014 Deel 1

Ik wacht nog steeds op de gegevens, aangezien we deze nog steeds niet hebben, veel te veel werk, zoals altijd. Maar goed, ik wil een samenvatting maken van de opmerkelijkste feiten die in 2014 hebben plaatsgevonden. Ik weet zeker dat ik dingen ga vergeten en zal het dan ook buitengewoon waarderen als jullie me helpen herinneren, dus, hier komt het:

·                 We zijn het jaar begonnen met de overeenkomst met de Galgo federatie, het was het eerste jaar en het resultaat is niet slecht. Ik ben van mening dat er nog veel te verbeteren valt, maar het is een eerste stap en er zullen meer stappen volgen dit jaar.

·                 Reddingsacties van honden: we hadden er verschillende dit jaar, we hebben galgo's en podenco's vanuit heel Spanje gered, Castilla en Leon. We hebben alle beschikbare honden uit de asielen van Valladolid gered, en niet 1 hond is afgemaakt, omdat we ze allemaal hebben meegenomen. Vanuit Madrid, met behulp van onze vriendin Helena, hebben we alle Galgo's afkomstig van de asielen uit die regio kunnen herplaatsen. Van Castilla La Mancha hebben we Galgo's en Podenco's gered, van zowel particulieren als van asielen zoals Cuenca en Tomelloso. In Andalusie hebben we honden gered uit  Jerez, Sevilla, Cordoba, Malaga en Granada. We hebben ook Galgo's en Podenco's gered uit Murcia. Dit betekent dat we er velen hebben gered en uit alle delen van Spanje. We hebben zelfs honden gered en herplaatst vanuit Portugal. De reddingsacties zijn altijd een behoorlijke inspanning: we moeten ze vaccineren, castreren en herplaatsen, maar het is het altijd dubbel en dwars waard en dit is 1 van onze prioriteiten, als we het kunnen doen, dan gaan we ervoor. We hebben nog nooit een dier achtergelaten, het kan ons niet schelen of het mannetjes of vrouwtjes zijn, zwart, wit of geel, of ze een gebroken poot hebben, of borsttumoren hebben. Als er een Galgo in nood was, dan waren wij er om te helpen. Er is niemand die kan zeggen dat ze aan onze deur hebben gestaan met een Galgo of een Podenco in nood en dat wij ze hebben weggestuurd.

Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal. Galgo's ter adoptie, alle andere honden en katten zijn ook beschikbaar voor adoptie en natuurlijk al onze dieren van de opvang, aaahhh, en vergeet niet te doneren, liefst vandaag nog, want zonder jullie hulp is er werkelijk niets mogelijk....       Fermin.