2/25/2015

De aantallen bij Scooby nemen toe:



Dezer dagen, wanneer we even tijd hebben om de balans op te maken en de aantallen katten en honden vergelijken die we opgehaald hebben en die zijn geadopteerd, realiseren we ons dat voor beide jaren, 2013 en 2014, de aantallen zijn gestegen.
2014 is in alle opzichten een zwaar jaar geweest, veel reddingsacties, veel dieren die zijn opgehaald, minder inkomsten, de cijfers komen niet overeen. En ook al “LEVEN” cijfers niet, ze hebben een zeer grote invloed op ons leven op alle mogelijke manieren.
Terwijl we in 2013 861 honden hebben opgehaald en er 859 werden geadopteerd, zijn er in 2014 meer dan 1000 dieren opgehaald, 1181 om precies te zijn, onderwijl is het aantal adopties gestegen tot 1095.
Wat betreft de katten, in 2013 hebben we er 120 opgehaald, tegenover 110 adopties in dezelfde periode. Gedurende 2014 is het aantal gedaald naar 110, maar ook het aantal adopties is afgenomen naar 92.
In februari 2015 hadden we op ons terrein 559 honden en 78 katten, hele hoge aantallen, in het bijzonder de honden, hoewel we deze piek qua aantallen eerder hebben gehad.
We weten dat we jullie heel veel verzoeken sturen met betrekking tot donaties op alle mogelijke manieren, maar er zijn talloze momenten dat de dagelijkse gang van zaken erg moeilijk is, we maken ons zorgen, slapeloze nachten, peinzend en piekerend over nieuwe manieren en mogelijkheden om andere middelen aan te boren om zodoende de omstandigheden voor onze dieren te verbeteren.
Iedere keer weer nemen meer en meer mensen en organisaties contact met ons op om meldingen te doen, ons om hulp te vragen en te smeken om verschillende dieren te redden. Scooby heeft 1 groot probleem en dat is dat we geen “nee” kunnen zeggen. Maar als we op deze voet doorgaan, komt er een dag dat we met pijn in ons hart het woord “nee” moeten gebruiken. Want de situatie wordt langzamerhand onhoudbaar, omdat het voedsel en de veterinaire zorg voor een opvang van 100 of 200 dieren, niet hetzelfde is als bij ons, omdat wij meer dan 1400 dieren moeten voeden, verzorgen en beschermen, dieren van allerlei soorten (honden, katten, geiten, vee, schapen, eenden, paarden, varkens, fretten, konijnen, wasberen, duiven, fazanten, kippen, hanen, patrijzen etc....).
We willen graag deze informatie met jullie allen delen, omdat wij het belangrijk vinden dat jullie begrijpen waar wij dagelijks tegenaan lopen, dat jullie begrijpen dat we een gebrek aan tijd hebben, aan middelen, helpende handen, maar aan de andere kant is er ook de wil om door te vechten, en hebben we veel liefde om te geven, en ook al zijn de omstandigheden zwaar, we laten het niet onze stemming verpesten. Maar we hebben jullie nodig, we hebben bekendheid nodig, om daar te komen waar het ons nog niet gelukt is, en om dat te bewerkstelligen, kun JIJ ons helpen. Word lid van het team van de Scooby groep of van ons sociale netwerk, deel het met je vrienden, distribueer onze informatie. Met een enkele klik kun je ons helpen en dat zal effect sorteren in het welzijn van onze/jullie dieren.