4/02/2014

Kort nieuws 4



Dit is denk ik de 4e keer dat ik kort nieuws breng, we hebben natuurlijk grote verhalen maar soms is het prettig om over kleine dingen te schrijven, zoals het dagelijkse leven bij Scooby. Bijvoorbeeld dat nu de winter weer terug is, het is echt heel koud en winderig  dus op het moment dat we goed weer verwachten is het compleet omgeslagen.
Het nieuwe gedeelte voor de paarden is prachtig geworden, we hebben heel veel ruimte nu en nu alles opgeruimd is ziet het er uitstekend uit. Ik zal trouwens in een apart stukje over de paarden vertellen. We hebben trouwens een soort waterreservoir daar dat er een beetje als een zwembad uitziet en ik heb het personeel en de vrijwilligers aangeboden dit schoon te maken zodat ze het in de zomer als zwembad kunnen gebruiken.
Onze ganzen en eenden zijn als een gek eieren aan het leggen en ik vind het wel jammer voor ze om ze weg te halen maar dat is de enige remedie als we niet nog meer gevederde vrienden in ons meer willen, maar ze zijn nogal agressief in het verdedigen van hun “kinderen”.
De transporttruck is compleet opnieuw gemodelleerd dus als het goed is zijn de transporten voor de honden veiliger geworden en hebben we meer plek voor ze, maar het zal ook lichter zijn dus we kunnen een beetje meer goederen meenemen op de terugweg.
We zijn absolute professionele truckers geworden want nu hebben we ook een pasje voor de tolwegen in Spanje en Frankrijk dus we hoeven niet meer te stoppen bij de tolstations, wat weer minder stress oplevert voor de honden en de chauffeurs.
Het opleidingstraject gaat ook heel goed, we hebben al enkele bezoeken gebracht aan scholen en we hopen dat de scholen ons komen bezoeken zodra het weer iets beter is, nu is het veel te koud