4/07/2014

Wanneer je een hond een helpende hand bied.


Er zijn momenten wanneer dat er een dier je pad kruist die door een persoon niet zo behandeld is zoals zou moeten maar het verhaal van Cepillo, een hele lieve podenco, is anders.

Cepillo verscheen in het dorp van Tornedizos de Arevalo rond Kerstmis. Hij liet zich zelf aanhalen en liefhebben door iedereen die bij hem in de buurt kwam. Beetje bij beetje begon een vrouw uit het dorp, Consuela, medelijden met hem te krijgen en zette eten voor hem neer bij haar huis, maar dat niet alleen ze legde ook dekens bij haar deur zodat hij de wintertijd  optimaal kon doorkomen.

De hond heeft een groot jacht instinkt en bracht Cosuelo hazen en konijnen en dat was een reden voor de jagers om hem te bedreigen want zeiden ze hij ving hun hazen en konijnen en daardoor kwam hun hobby gevaar  en ze wilde zo snel mogelijk van hem af.

Hij werd naar de dierenarts gebracht om zijn gezondheid te checken en die bleek uitstekend te zijn. Daarna werden er posters in het dorp opgehangen of iemand hem wilde adopteren maar helaas was er niemand te vinden die hem een mandje wilde geven.

Op een dag kwam de hond niet terug naar het huis van de vrouw die hem al die tijd had verzorgd en ze werd heel erg ongerust. Zo erg dat ze er gewoon niet van kon slapen. Die nacht rond 3 uur hoorde ze buiten blaffen maar op zo'n manier dat je kon horen dat het dier pijn had. Het bleek Cepillo te zijn, hij was terug gekomen naar het huis waar hij eten en een deken had gekregen maar nu bleek er een klem diep in een van zijn poten te zitten.

Consuelo maakte haar man wakker die het voor elkaar kreeg om de klem van zijn poot te verwijderen en na zijn pootje te hebben verzorg zijn ze weer naar bed gegaan.

De volgende dag hebben ze hem naar de dierenarts gebracht die hem een antibioticakuur heeft gegeven en verband om zijn pootje gedaan.

Toen besloot Consuelo om hem maar bij het huis vast te binden maar ze zag het verdriet in zijn ogen omdat hij niet langer vrij in de velden kon lopen. Helaas had ze al een klein hondje in huis en kon hem er niet bij in huis hebben. Op advies van de dierenarts heeft Consuela besloten om Scooby te bellen. Met verdriet, wetende dat ze hem niet meer iedere dag zou zien, heeft ze een van onze medewerkers Pablo gevraagd hem op te halen en een goed te huis voor hem te vinden zodat hij niet meer bedreigd kan worden door de jagers, weg van de klemmen en met al het eten en dekens die hij nodig heeft.

Cepillo heeft ons laten zien wat een goede rustige en liefhebbende hond hij is, nu is het jullie beurt, wie wil hem een goed huis geven.