12/07/2012

Europese solidariteit met Spaanse honden




In totaal zijn er afgelopen vrijdag 33 honden op transport gegaan van Scooby in Medina del Campo naar verschillende Europese landen waar ze zijn geadopteerd door diverse families. Galgo’s, Podencos, terriër mixjes en een setter krijgen een nieuwe kans in landen als België, Nederland en Duitsland.
Wederom hebben onze Europese buren blijk gegeven van hun liefde voor dieren en hun inzet voor onze dierenopvang. In de komende dagen gaan er ongeveer 20 van onze honden naar Italië, op weg naar hun nieuwe families.
Tegenwoordig heeft Scooby ongeveer 260 honden in de opvang, die onderhouden wordt dankzij de steun van alle partners en adoptanten, zonder enige overheidssteun of subsidie. Haast niet voor te stellen als je beseft dat het werk van deze organisatie bijna een publieke dienst is.
Maar Scooby blijft zijn werkzaamheden uitbreiden, dankzij de steun van iedereen die op enige manier bij Scooby is betrokken, en ja, de meeste komen uit het buitenland.
Bij Scooby is er ook plaats voor katten, ezels, geiten, wasberen, schapen, honden en andere dieren en dat maakt Scooby een van de grootste dierenopvang organisaties in Spanje.
Indien u geïnteresseerd bent in ons werk en hoe u ons zou kunnen helpen, neem dan eens een kijkje op onze website www.scoobymedina.org