12/21/2012

De trieste geschiedenis van Mora




Mora weet al vanaf het begin wat het is om in de steek gelaten te worden, ze werd achtergelaten toen ze nog maar een puppy was en zo kwam ze terecht in een asiel in noord Spanje. Zoals alle honden wilde ze daar weg maar er was niemand die haar meenam, de dag dat ze haar in zouden laten slapen kwam dichterbij en ze kwispelde hard als er iemand in de buurt kwam zodat ze haar zouden opmerken, maar niemand kwam.
Gelukkig onwetend over het lot wat haar te wachten stond was ze onschuldig en vriendelijk als een puppy tegen iedereen die langs kwam en vroeg ze zacht jankend om aandacht. Op een dag veranderde er iets en had ze wel geluk, een vrouw zag haar en Mora begon te janken en te springen en de vrouw nam haar in haar armen en zei „ik neem je mee, weg van hier“.
Alles ging goed, Mora had eindelijk een warm bed en iedere dag eten, en het allerbelangrijkste, de liefde van haar bazinnetje. De twee konden het goed vinden en hielden elkaar gezelschap tot er iets vreselijks gebeurde: bij haar bazinnetje werd een vreselijke ziekte geconstateerd en ze moest direct behandeld worden, en Mora zou dan alleen thuis moeten blijven. Totdat ze beter zou zijn, wilde ze eerst Mora in een opvang plaatsen maar dat vond ze niks want het deed haar teveel denken aan het koude asiel waar ze bijna gestorven zou zijn.
Toen de ziekte erger en erger werd moest haar bazinnetje een hele trieste beslissing nemen en een ander baasje voor Mora vinden, zodat Mora niet nog langer hoefde te lijden en een nieuw thuis kon vinden. Ze nam contact op met  Scooby en wij waren natuurlijk bereid om te helpen en een goed thuis voor Mora te vinden.


Nu is Mora bij ons en ze vindt het eigenlijk niet zo leuk. Ze is zo gewend aan de aandacht en de tijd met haar bazinnetje en die aandacht kunnen we haar niet geven. Het breekt ons hart om haar zo triest en angstig te zien en daarom proberen we zoveel mogelijk tijd met haar door te brengen, maar ze heeft echt snel een nieuw thuis nodig waar ze haar aandacht kunnen geven en van haar houden. Wil iemand haar dat geven?

PS Mora already found a new home meanwhile;-)