7/31/2012

Lily, een prinsesje uit de sprookjes

Lily is een klein bicolor poesje, zwart met wit, ze is netjes en aardig, lief en aanhankelijk, speels en erg erg mooi, we kunnen wel zeggen dat het ’t prinsesje is van de opvang.


Ze is erg rustig, en ze spendeert haar dagen languit in haar mandje, slapend door het geluid van haar gesnor... prrrrr... prrrr.. hoogstwaarschijnlijk dromend dat haar prins op het witte paard snel zal komen om haar te redden uit haar gevangenis, dromend dat deze prins het op zal nemen tegen al die wrede en slechte mensen die het lot van zoveel meer katten als zij in hun handen hebben, en dat deze prins haar zal redden en meenemen naar een prachtige plaats waar ze voor altijd gelukkig kan zijn.

Maar dan wordt ze wakker, haar droom komt ten einde en Lily beseft dat ze nog steeds opgesloten zit. Ze is een beetje lui geworden want er valt niet zo veel te beleven. En ondanks het feit dat ze nog jong is heeft ze al een hoop meegemaakt in haar korte leven. Ze was achtergelaten en alsof dat nog niet erg genoeg was, door een wond die was gaan ontsteken is ze ook een van haar prachtige ogen verloren. Op een bepaald moment dachten we dat we haar zouden verliezen maar Lily is sterk en had zo’n sterke overlevingsdrang dat ze er bovenop kwam. En daarom verdient ze het om een betere plek te vinden, een thuis waar ze kan leven als het prinsesje uit de sprookjes, waar ze zich kan verstoppen, waar ze vensterbanken heeft om op te liggen, radiatoren die haar warmte geven op koude winterdagen en vooral: kussens waar ze op kan liggen, in slaap vallend door het geluid van haar eigen gesnor.. prrrr.. prrr.. wetend dat haar dromen eindelijk uit zijn gekomen.
Nieves Vázquez