7/15/2012

Rex en Tobi, een hele speciale vriendschap.


Degene die onze updates regelmatig lezen kennen Rex al. Hij is een prachtige grote herdermix, met helaas een kleine handicap: hij heeft epilepsie. Hij krijgt zijn medicijnen hiervoor maar heeft desondanks kleine aanvallen soms. Dat is waarom hij, als jonge vent, samen leeft met de oudjes in de tuin. Dat is zekerder voor hem want hij is altijd in het zicht en de oudjes zien wel dat hij soms wat vreemd gedrag vertoont  als hij een aanval heeft maar reageren er niet op.
Maar wie is Tobi? Tobi kwam nog maar pas geleden aan in Medina. Al na een paar dagen volgde hij Rex overal waar hij ging, zodat we eerst dachten dat hij Rex z’n plaats in de roedel wilde overnemen. Maar nee! Tobi is de beschermengel van Rex! Zodra Rex een aanval krijgt, blijft Tobi bij hem, hij gaat naast hem liggen, stelt hem op zijn gemak, likt zijn kop en legt zijn eigen kop op Rex z’n schouder. Tobi zorgt dat de andere honden niet te dichtbij komen op die momenten en wacht geduldig tot wij komen met de medicijnen. En zelfs als wij er dan zijn om voor hem te zorgen, wijkt hij niet van zijn zijde en houdt ons goed in de gaten, maar hij laat ons dichtbij komen alsof hij weet dat we er alleen zijn om hem te helpen.
Tobi ondersteunt ook Rex als die weer op wil staan, nog bibberend op zijn poten en dan wandelen ze samen weg en gaan weer door met het normale leven in de paddock... en wij staan daar naar ze te kijken met een brok in de keel als ze samen oplopen...