11/08/2015

Het verhaal van Chuki



Als je een geliefd persoon verliest, dan is het gevoel van verdriet groot, maar je moet door met je leven. Als een dier zijn baasje verliest, de enige die voor hem gezorgd heeft, dan is dat gevoel van verdriet groot of zelfs groter. Hij verliest niet alleen een geliefd persoon maar met die persoon gaat ook de bescherming en de zorg, en het maakt hem hulpeloos en alleen.
Dit was het geval met Chuki, een klein hondje  die zijn hele leven wijdde aan zijn baasje, iedere dag met hem mee ging wandelen en zijn trouwste vriend was, maar dit veranderde ineens met de plotselinge dood van zijn baasje. Terwijl de familie nog bedacht wat ze moesten doen met de hond, begreep Chuki helemaal niet wat er gebeurd was en iedere keer als de deur openging wachtte hij met spanning op de komst van zijn baasje, maar die kwam dus niet en dat maakte hem triest en wanhopig, en niemand keek naar hem om.
Niemand wilde Chuki houden en men was van plan om hem in te laten slapen (we zijn er niet achter gekomen hoe ze dat hadden willen doen). Chuki was allang blij om mensen die hij kende om hem heen te hebben want ze lieten hem vaak alleen, dus hij kwispelde met zijn staart, en toen het eruit zag dat er geen hoop meer voor hem was, kwam er een engel die hem er vandaan meenam en zijn leven redde voor hij een spuitje kreeg.
Die engel nam contact op met Scooby en vroeg om hulp om een thuis voor hem te vinden en wij konden dat niet weigeren, tenslotte was het leven van een dier in het spel en we beloofden te proberen hem te helpen.
We hebben Chuki leren kennen als een ontzettend leuke hond, met veel levenslust en heel gericht op mensen, hij wil je altijd een likje geven en kijkt je zo doordringend aan dat je hem die aai over de bol niet kunt weigeren. En nu is hij op zoek naar een thuis waar hij het geluk kan vinden dat we hem beloofd hebben en de slechte tijden kan vergeten. Hij zal in ruil daarvoor al zijn liefde geven aan de persoon die met hem op deze reis gaat.