3/15/2015

Scooby wacht op jou


We hebben jullie nodig, we hebben vrijwilligers nodig, hier en in het buitenland.
 
V:                       wat voor soort vrijwilligers hebben we nodig?
A:                       alle soorten vrijwilligers!
V:                       wat zijn de voorwaarden om vrijwilliger te worden?
A:                       Ouder dan 18, indien niet vergezeld door de ouders.
V:                       Wat zijn de taken?
A:                       Voedsel uitdelen, schoonmaken bij alle soorten dieren; honden, katten, fretten, paarden, geiten, schapen, stieren, en ezels, en dat is erg vermoeiend iedere dag. Ze iedere dag liefde geven en die terugkrijgen van ze. We moeten sommige van ze in bad doen, en dan heb ik het niet alleen over honden maar ook over paarden.


V:                       Ik ben een beetje handig, kan ik helpen?
A:                       Natuurlijk ben je dan erg welkom, we kunnen mensen zoals jij altijd gebruiken, we zijn altijd klussen aan het doen om de opvang op te knappen, verblijven te bouwen voor zowel mensen als dieren, op dit moment zijn we zelfs een paar kleine onderkomens aan het bouwen voor onze vaste vrijwilligers zoals Simonetta.

V:                       Ik ben dierenarts ?
A:                       We zijn trainingen aan het voorbereiden voor nieuwe dierenartsen maar zolang kun je altijd helpen met het uitdelen van medicijnen en de dierenarts ter plaatse assisteren. Maar let wel: Scooby is er voor de dieren en niet alleen om jou meer praktijkervaring op te laten doen. Voor volleerde en ervaren dierenartsen hebben we altijd meer dan genoeg werk en die zijn ook van harte welkom, in onze kliniek kan een hoop gedaan worden.

V:                       Ik kan niet naar de opvang komen, kan ik wel een bijdrage leveren?
A:                       We hebben jullie nodig om de informatie over Scooby te verspreiden, dus we zoeken mensen die als community manager kunnen werken met Twitter, Facebook,  Instagram en YouTube, en we hebben een website met een nieuwsblog in verschillende talen dus we hebben webmasters nodig, vertalers, adoptiegezinnen en pleeggezinnen voor onze dieren, we hebben mensen nodig voor informatiestands om iedereen te vertellen over ons werk en zo ook nog eens wat geld voor ons te kunnen verdienen.  Als jullie een BN-er kennen die ons kan helpen aan naamsbekendheid hebben we je nodig, als je een journalist bent of kent hebben we je nodig, als je een specialist bent op het gebied van communicatie hebben we je nodig,  als je leraar bent hebben we je nodig want we willen mensen laten leren over dierenwelzijn, als je grafisch ontwerper bent, welkom aan boord.
Zoals je kunt zien zijn er heel veel manieren om de dieren en in dit geval Scooby te helpen. We bedenken zoveel verschillende manieren en komen handen tekort om het allemaal uit te voeren, dus we hebben jullie nodig.
Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal, de galgos die klaar zijn voor adoptie, de andere honden en katten beschikbaar voor adoptie en alle andere dieren van de opvang. Oh en vergeet niet een bijdrage te doen want zonder jullie hulp zou er niet veel mogelijk zijn.   Fermin