3/29/2015

Paloma, het verhaal van haar adoptie


Ongeveer twee maanden geleden werden we benaderd door een Spaans meisje dat in Kroatie woonde, die graag een van onze galgos wilde adopteren. Ze had al meerdere organisaties geschreven zonder succes en wij waren haar laatste hoop om haar droom uit te laten komen om een Spaanse galgo te adopteren. Ze wilde niet de jongste of de mooiste, nee juist het tegenovergestelde: ze wilde er een adopteren die niemand anders wilde adopteren.  Het was best een gecompliceerd verhaal want in principe laten we onze honden alleen in Europa adopteren (in countries with partner organisations) vanwege de check die we eerst doen om te zien of de familie geschikt is, en naderhand gaan we nog regelmatig langs om te zien of the hond goed op zijn of haar plek is en gelukkig en blij is in zijn nieuwe familie.  Omdat ze zo ver weg woonde was dat een complicatie maar Scooby Italie nam het heft in handen en heeft alles geregeld om het mogelijk te maken. Als je iemand treft die zo wanhopig graag wil adopteren, dan moet je het op z’n minst proberen. Een paar weken nadat Paloma (dat is de naam van de gelukkige galga) in haar nieuwe thuis aankwam, kregen we het volgende bericht van haar adoptiemoeder:

“Zoals je kunt zien gaat het heel goed met haar, in twee weken is ze al zo verbeterd, ze kwispelt als ze me ziet, ze begint met de kat te spelen (hoewel de kat er nog niet zo enthousiast over is) en vanmorgen in het park verraste ze me toen ze ineens gek begon te doen, zich als een puppy gedragen, en zelfs tikkertje wilde spelen. Ik heb een speeltje voor haar gekocht want ze heeft die van de kat gepikt en aan stukken gescheurd.  We hebben nog een klein probleempje met de plasjes in huis maar ze begint het al te leren en het lost zich snel op met een zwabber. Voor de rest gaat alles prima, ze is erg alert als we buiten zijn en nog steeds snel bang, maar ze is al een stuk relaxter en ze vindt het park heerlijk. Mannen en andere honden vindt ze nog steeds niet heel leuk, zeker niet als ze met een hoop kabaal en geblaf op haar afkomen maar langzaam gaat het beter en zoekt ze zelf het gezelschap van de meest rustige op. Ik zal jullie binnenkort de foto’s sturen, ik zal proberen er een van de kat en haar samen te maken, ik ben er zeker van dat ze binnen no time samen spelen en in hetzelfde bed slapen”

We zijn er zeker van dat Paloma heel erg gelukkig wordt in haar nieuwe thuis en dat willen we graag voor al onze dieren. Om haar zo blij en gelukkig te zien is voor ons een stimulans om ons werk te blijven doen. Wees gelukkig Paloma en hoewel jij ons snel zult vergeten.. wij zullen jou niet vergeten!