3/26/2015

Scooby vindt een vermoorde Galgo op een braakliggend terrein tussen Medina en Moraleja.Nieuwsbericht 24 maart 2015

Op een stuk land tussen de stadjes van Moraleja en Medina del Campo vond de Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente Scooby afgelopen maandagmiddag een vermoorde galgo. De president van de organisatie zelf, Fermin Perez, werd op de hoogte gebracht door 2 medewerkers van dezelfde organisatie die hun honden uitlieten in het gebied en vervolgens het lichaam van de galgo aantroffen.
Toen ze arriveerden samen met de dierenarts konden ze alleen concluderen dat het om een jonge vrouwelijke galgo ging die met een zwaar voorwerp op haar kop was geslagen, het zag er naar uit dat dat onmiddellijk de dood tot gevolg had gehad. Er was geen identificatie mogelijk van het dier, aangezien de hond geen chip had, hetgeen bevestigd werd door de chiplezer.
Scooby voert al meer dan 30 jaar strijd tegen het vermoorden van galgo's en alhoewel de aantallen significant zijn gedaald de afgelopen jaren, komen deze tragische gevallen nog regelmatig voor.
Dit is dan ook de reden dat we de strijd voortzetten om ervoor te zorgen dat alle dieren een vorm van identificatie hebben, zodat we het aantal dieren en de eigenaars onder controle kunnen houden. Het is eveneens erg belangrijk dat hun eigenaren zijn geregistreerd zodat het aantal galgo's dat ze bezitten en de conditie waarin ze verkeren gecontroleerd kan worden.
Dit is een gezamenlijke inspanning van verschillende organisaties die samenwerken, voornamelijk de Galgo federaties, die moeten invoeren dat de galgueros zich moeten kunnen identificeren, zowel henzelf als hun galgo's, en aan de andere kant de betrokken overheidsinstanties die moeten de identificaties controleren en ervoor zorgen dat men zich aan de wet houdt. En de opvangplekken voor deze dieren die over de achtergelaten dieren moet waken en voor ze moeten zorgen en dit soort zaken aan het licht moeten brengen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rebeca Cid Rodríguez
Prensa y Comunicación Scooby
Als je de foto's wilt zien, kan dat hier: