10/02/2012

Scooby in het televisieprogramma 3 op Reis van BNN

Afgelopen augustus kwam er een mailtje van het reisprogramma 3 op Reis van BNN dat ze een tour door alle Europese lidstaten aan het maken waren en dat ze Scooby graag wilden bezoeken om een item te wijden aan het dierenleed in Spanje.
Een hele poos dachten we nog dat het een grapje was, maar toen een week later Dennis Storm en zijn crew uit een grote auto stapten, bleek het toch de realiteit! Wow, publiciteit voor het dierenleed in Spanje en publiciteit voor Scooby.
Er kijken gemiddeld 750.000 mensen naar de uitzendingen en op Facebook hebben ze bijna 24.000 ‘likers’.
Al komt er maar één extra adoptie uit voort, dan is het al mooi meegenomen!

Na de kennismaking, de verbazing van de crew over de omvang van Scooby en om ‘vakantievierende’ Nederlanders aan te treffen in het binnenland van Spanje, gingen ze aan de slag voor het programma.


Presentator Dennis en redacteur Daan gingen samen het een en ander voorbereiden en wij lieten wij regisseur Ruud en cameraman Marnix Scooby zien. Er werden allerlei shots genomen van de verschillende paddocks en de verschillende honden.
Bijna met gevaar voor eigen leven klom Marnix op het dak van een hondenhuisje om een mooi overzicht van heel Scooby te filmen.





Even later werd Fermin geïnterviewd door Dennis. De opnames verliepen best vlot, Fermin is dit soort dingen redelijk gewend. Na het interview ging Fermin weer verder en liet de rest weer aan ons over.

Toen ik Dennis de quarantaine liet zien waar toevallig heel veel galgo’s verbleven, gaf hij eerlijk toe dat dit niet zo ‘zijn ras’ is. Maar toen ik vertelde dat er bij Scooby zoveel meer rassen gedumpt worden, waaronder podenco’s, cocker spaniels, herders en ook allerlei mixen zag ik ineens een fonkeling in Dennis zijn ogen, want herders en herdermixen, dát is helemaal zijn ding, vertelde hij.

Er werd nog op verschillende plaatsen gefilmd bij de oudjes, bij de pups, bij de katten.
En toen kwam het verzoek of Dennis ons mocht interviewen!! Ehm…ehhh, ja hoor!
Er werd een soort van introductiefilmpje gemaakt dat wij de honden aan het voeren waren en daarna zijn we geïnterviewd. Op dat moment was helemaal geen tijd om zenuwachtig te zijn, we zijn er vanzelf in mee gegaan, maar nu achteraf maken we ons toch wel wat zorgen of we er een beetje redelijk opstaan. En wat er überhaupt uitgezonden gaat worden. Maar ja, wat het ook wordt, het was leuk om dit zo mee te maken!


En onze wens dat door dit programma misschien een extra adoptie zou voortkomen, is al lang en breed uitgekomen: Dennis heeft  inmiddels zelf  de hele leuke herder/podenco mix Scruffy geadopteerd!!

BNN 3 Op Reis wordt zondag 7 oktober om 19.50 op Nederland 3 uitgezonden
Johan en Jacinta


3 Op Reis van BNN wordt wekelijks op zondagavond uitgezonden rond 19.50uur op Nederland 3
www.3opreis.nl