10/18/2012

Lillifee – aangereden door een trein

Op vrijdag kregen we een telefoontje van de Guardia Civil die bericht had gekregen van werkers aan het spoor. Ze vonden een vrouwtje, een Mastin op het spoor, met een grote hoofdwond en niet in staat om op te staan. Wij hebben de stretcher in de auto gelegd en zijn haar op gaan halen.
Terug bij Scooby heb ik haar direct eerste hulp gegeven want de dierenarts was al vertrokken voor het weekend. En al moet het haar vreselijk zeer gedaan hebben, met haar oor er half af, we konden zelfs de muilkorf er weer af halen want ze was zo lief en zachtaardig, ondanks de pijn, dat de hele muilkorf niet nodig was.
Maar deze vleeswond is niet het grootste probleem.
Vandaag hebben we haar naar de kliniek meegenomen voor röntgenfoto’s en het resultaat kun je zien in de diavoorstelling. Je hoeft geen specialist te zijn om te zien dat het niet makkelijk zal zijn haar weer te laten lopen, als het al lukt, met de breuken die ze in beide poten aan de ene kant heeft, en de verbrijzelde poot aan de andere kant. En zeker niet omdat het een grote en zware hond is.
Maar we zouden Scooby niet zijn als we haar gewoon zouden opgeven en ze wordt volgende week geopereerd, en we hopen echt met z’n allen dat het gaat werken. Ze is zo lief, ze kwispelt al met haar staart als we komen om haar voedsel, water, medicijnen of knuffels te geven, het zou heel moeilijk zijn om haar te laten gaan.
We zouden jullie erg dankbaar zijn als je ons kunt helpen de kosten voor de behandeling te betalen voor Lillifee, en we zullen jullie op de hoogte houden over haar.
Dank je wel, Fermin
Photos: