10/23/2012

Rayo – van Spanje naar Amerika


Rayo arriveerde op Kennedy Airport op 8 april 2012. Het was Paaszondag en de vrijwilligers die hem van Scooby hadden gebracht, waren Margie en Darryl Easter. Hij had een lange weg afgelegd en had nog heel wat uren in de auto voor de boeg om zijn nieuwe thuis in Pennsylvania te bereiken.
Rayo woont met een ex-racer Greyhound (Jamie), 2 Italiaanse greyhounds (Cashew en Leah), een Silky Terrier (Flirt), 3 papegaaien en verscheidene opvanghonden. Hij vindt het heerlijk om samen met zijn hondenvriendjes te rennen in de grote omheinde tuin van onze vriendin Jennifer.

Sinds zijn aankomst in Amerika, is Rayo geslaagd voor beginners-gehoorzaamheidstraining, is door de keuring en observatie gekomen van Therapy Dogs Incorporated en is net geslaagd voor zijn Therapiehond Evaluatie van Pet Partners. Zijn volgende stap zal zijn om een Crisis Respons hond te worden om mensen te helpen bij trauma’s.
Rayo is een ambassadeur geworden voor de galgo’s in Spanje en zal hopelijk zijn deel hebben in het bewust maken van mensen over het galgoleed.

Heel hartelijk dank Diana, Eva, de Easters en de Scoobymedewerkers, dat jullie deze prachtige jongen naar mij hebben gestuurd.

Met hartelijke groet,
Debbie Jordan