10/10/2012

Mimo

Mimo is een hond die uit Scooby Zamora kwam, samen met andere maatjes. Je kunt een artikel over hen lezen op deze blog: http://scoobymedina.blogspot.de/2012/06/scared-ones-of-zamora.html.

Hij heeft geen enkele socialisatie naar mensen gehad, was heel erg bang, maar stukje bij beetje verdwenen zijn angsten (sommige meer dan andere), dankzij het werk van verschillende hondentrainers. In Mimo’s geval, als je naar hem kijkt, dan duikt hij in elkaar, wat tekenen zijn van onderwerping en conflictvermijding, om alvast de mens, wiens bedoelingen hem niet duidelijk zijn, te verzoenen.


Zoals je op de foto’s kunt zien, was zijn herstel spectaculair. Hij is een hele lieve hond, nu we hem ervan overtuigd hebben, dat niet alle mensen slecht zijn. Hij is ongeveer vier jaar oud, hij heeft geleerd om de riem te accepteren en mee te gaan voor een wandeling en hij laat zich perfect handelen door de vrijwilligers. Hij heeft een gezin nodig, dat het socialisatieproces, dat wij een jaar geleden startten, zal voortzetten om hem zonder dwang vertrouwd te maken met nieuwe situaties. Hem stukje bij beetje laten wennen aan nieuwe situaties. Als u hem wilt adopteren mail dan naar nl@scoobymedina.com

Pablo.