12/20/2011

SNELWEG REDDINGSACTIE IN MEDINA

Die bewuste donderdagochtend was het heel erg mistig in Medina en omgeving. De telefoon rinkelde in het kantoor; een vrachtwagenchauffeur die melding deed van een zwerfhond nabij het tankstation op de snelweg. Of Scooby de hond kon komen vangen. Dani en Oscar namen de auto en haastten zich naar de genoemde plaats. Op de weg ernaartoe vonden ze een grote bruine hond op de weg die lag te overlijden, waarschijnlijk de bewuste zwerfhond. Het arme dier was geraakt door een auto en heeft het helaas niet gehaald. Zijn redding kwam te laat.


De jongens reden door naar het tankstation om te tanken en daar bevond zich de vrachtwagenchauffeur die eerder die ochtend naar kantoor had gebeld i.v.m. de kleine zwerfhond die hij had gezien. Ahh, dus die grote bruine hond op de snelweg was niet de hond waarover was gebeld. Er bleek sprake te zijn van 2 zwerfhonden. Dit hondje betrof een klein tricolore mixje dat een enorme chaos aan het veroorzaken was op de snelweg en zichzelf en het verkeer behoorlijk in gevaar bracht. Dichte mist, druk verkeer op die vroege ochtend, Dani en Oscar die in tegenovergestelde richting over de snelweg moesten manoevreren om in de buurt van het hondje te kunnen komen…angstig en gevaarlijk! De enige oplossing om deze actie tot een succesvolle redding te brengen leek het inschakelen van de Guardia Civil. Zij kwamen, slaagden erin het verkeer te laten stoppen danwel langzaam te rijden, overal lichten, dichte mist, een bang zeer snel voortbewegend hondje dat van de ene kant naar de andere rende tussen de auto´s door, en onze mannen die het voor elkaar kregen dit klein beestje veilig te stellen in hun auto. En bijten dat dit kleintje deed. Goeiemorgen!


Alhoewel, een vrachtwagenchauffeur die getuige was van deze reddingsactie kwam melden dat hij een zwerfhond had zien rennen op en nabij de treinrails! Zonder aarzelen reden Dani en Oscar naar de rails en enige tijd later zagen ze die langhaar Galgo, angstig, bijterig. Ze slaagden erin ook deze 3e zwerfhond te vangen en brachten alledrie de honden naar huis in Scooby. Een driedubbele  redding op  een gewone wekelijkse werkdag. Ofschoon dit soort avonturen niet als dagelijkse werkzaamheden kunnen worden beschouwd, is werken in Scooby nooit saai, geen dagJ 


Dag bruine zwerfhond, spijtig dat we te laat kwamen voor jou.
Dag klein tricolore bijterig hondje dat zoveel personen in gevaar bracht op die snelweg, jij bent weer thuis bij je familie, zij kwamen je in Scooby ophalen.
Hallo langhaar Galgomeisje Desi , nu veilig en verzorgd in Scooby. Je bent al ´On hold´ gesteld en bent één van de liefste zwervertjes die ik ooit heb ontmoet, veel geluk!