12/13/2011

Oud maar van Goud

Wat honden betreft heeft ieder zijn eigen smaak. Sommige mensen zijn dol op de kleintjes, anderen zien honden liever groot, groter, grootst. Sommige mensen houden van honden met een beetje pit, anderen hebben liever een vriendelijke, ongecompliceerde hond. Daarnaast zijn er fans van honden met een lange neus en degenen die stompe neuzen prefereren, zoals bij boxers en mastins.

Natuurlijk is dit hetzelfde bij Scooby - iemand zou nooit overwegen te gaan wanneer deze persoon in eerste instantie geen dierliefhebber (en in het bijzonder hondenliefhebber) is – maar ieder van ons valt vroeg of laat voor een bepaalde hond, heeft een paddock die hij of zij het leukst vindt, een favoriete kat in het kattenverblijf of een zwak voor de pittige wasberen, onze lieve ezels, de paarden, enz., enz., enz...

Maar er is één plek bij Scooby dat ontzettend geliefd is bij waarschijnlijk iedereen die ooit de plaats heeft bezocht – en dat is het huis van de gepensioneerden.

Omdat het huis voor de gepensioneerden is gebouwd zijn onze oudere heren- en dameshonden weer verplaatst naar de tuin en zijn zij de trotse eigenaren van een huis met een terras en een stuk grond, iets wat zelfs niet ieder van ons bezit.



Zo nu en dan hebben ze gasten, galgo's en andere honden, die herstellen van een operatie, behoefte hebben aan een behandeling of moeten verwerken dat zij in de steek gelaten zijn door hun familie. In de tuin hebben de honden een leven vol comfort in hun kleine huisje, met banken en hondenbedden speciaal voor hen in het grootste perk van alle dieren. Dit is de beste plek van Scooby, aangezien iedereen die van de caravan naar de patio, keuken of badkamer wilt eerst ‘hun eigendom’ moet passeren om daar te komen. Dat betekent meer bezoekers dan alle andere dieren bij Scooby, waar ze zichtbaar van genieten!

Alle oudjes zijn erg bijzonder voor iedereen. Hetgeen dat hen zo bijzonder maakt is niet enkel de leeftijd, maar het feit dat ze werkelijk al die tijd hebben geleefd. Velen van hen zijn afkomstig uit een verleden vol verschrikkelijke ervaringen. Zij werden achtergelaten toen ze ouder werden, hun eigenaren zijn gestorven en de familie wilde niet voor de hond zorgen, ze hadden tumoren of andere ziekten en opeens wilden hun mensen geen cent meer besteden aan een behandeling. Sommige honden komen vanuit een ander opvangcentrum om hier een behandeling te ondergaan waarna ze hier zijn gebleven.

Velen van hen kostte het veel tijd en moeite nodig om ons, mensen, opnieuw te vertrouwen. Maar het is ze gelukt, en speciale dank gaat hierbij uit naar Ana. Zij is degene die voor hen zorgt en ze regelmatig een bezoek brengt.

Dus nu leven onze oudjes bij Scooby en hier betoveren ze iedereen met hun vriendelijke toverspreuk. Allemaal doen ze hun best om zoveel mogelijk knuffels te krijgen – met succes.

Dus zonder verder oponthoud, hier zijn onze "vaste".


De mannenafdeling bestaat uit:

Pancho, een jachthond met een slim uiterlijk en slechts één oog. Een harteloos persoon bond hem vast aan een verkeersbord. Hij zat vast, was hulpeloos en werd bovendien nog aangereden door een auto. Ondanks zijn ervaringen is Pancho een vrolijke kerel die van mensen houdt en de hele dag met zijn staart kwispelt.

Maldot, een herder die iets wegheeft van een opa. Hij is veranderd van de verlegen underdog in de paddock naar de trotse chef in de tuin.

Brox, onze mastinmix. Hij wacht de bezoekers op vanuit een liggende positie, maar heeft het vermogen te bewegen met een verbazingwekkende snelheid wanneer iemand ‘worstjes’ zegt.

Frank, een zeer knappe langharige herder. Hij komt misschien soms wat knorrig over, maar dit weerhoudt hem niet van het volgen van elke bezoeker om zijn knuffels te krijgen.


En in het damesteam hebben we:

Laguna, een mooi herdersdametje. Ze houdt ervan hele dag ballen te apporteren en ze heeft een aanstekelijk vrolijk karakter.

Gorda, de bewaker van de deur. Ze ligt in een uitstekende positie om niets van de actie te missen en ze vindt het heerlijk om in plassen te rollen en met water te spelen.

Felipa, onze deftige bejaarde dame met haar typische onderlip. Ondanks haar leeftijd doet ze nog steeds dagelijks haar rondes voordat ze terugkeert naar een kalm plekje om te rusten.

En Gabriela, onze mastin dame wie enigszins een icoon is geworden voor Scooby. Ze blijft iedereen verbazen die het genoegen mag hebben haar voor het eerst te zien met haar volle, majestueuze en massieve schoonheid. Ze is groot, pluizig en log, maar deelt samen met Brox de capaciteit om verbazingwekkende snelheden te kunnen bereiken zodra er voedsel in het spel is. We hebben ooggetuigenverklaringen waarin zij daadwerkelijk een sprint neemt. Trouwens, onze Gabriela kan ondersteund worden in haar luie dagelijkse leven door middel van virtuele adoptie.


Samen zijn zij degenen waardoor de vrijwilligers ernaar uitkijken om door de tuin te wandelen. Zij krijgen hun portie knuffels voordat de vrijwilligers beginnen aan de dagelijkse klusjes. Na het werk brengen de vrijwilligers in de avonden nog uren met de oudjes door. Sommige vrijwilligers komen zelfs speciaal met Kerst naar Scooby, om de feestdagen samen met de oudjes te vieren. In het huis van de gepensioneerden staan de tafel en de stoelen al klaar voor de menselijke gasten.

Wilt u onze oudjes persoonlijk leren kennen? Kom ons dan bezoeken!

We kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen!