12/31/2011

Bedankt , bedankt, bedankt !

Deze periodes van de jaarwisseling zijn precies de periodes waarin we terug kijken naar het afgelopen jaar, en ons alle zaken herinneren die niet helemaal goed zijn gegaan en de dingen die juist heel erg goed gingen en dat is ook de aanleiding om  (en ik doe het in gedeeltes om jullie niet dood te vervelen) hierbij heel veel mensen te bedanken, van te voren wetend dat het nooit gaat lukken om aan iedereen te denken, en dan heb ik weer een probleem want die persoon of organisatie zal zich dan misschien weer beledigd voelen, maar we gaan een poging wagen.
Dit jaar was een jaar van crisis, de beruchte crisis die ons allemaal heeft geraakt, inclusief Scooby  en daarom juist wil ik zoveel mensen bedanken: de mensen die voor ons werken en onvermoeibaar voor onze dieren hebben gezorgd, ieder op zijn eigen gebied. Sommigen maakten schoon, anderen repareerden hekken of bouwden huisjes, gaven ze medische zorg of transporteerden ze, iedere dag weer, in kou en hitte, in de regen of zonder water omdat de pijpleidingen waren bevroren.
Dank aan het groeiende aantal Spaanse vrijwilligers, waarvan wij hopen dat het aantal zal blijven groeien want ze zijn erg nodig voor onze dieren, en  natuurlijk dank aan alle buitenlandse vrijwilligers die ervoor gekozen hebben hun vrije tijd te spenderen met  onze dieren in plaats van hun vakanties door te brengen aan onze costas of waar dan ook, alleen maar omdat ze van dieren houden. Dieren in het algemeen en  in het bijzonder de dieren hier bij ons.
Dank aan alle verenigingen en organisaties die hun vertrouwen in ons hebben geplaatst en die ons steunen, zonder hen zou ons werk simpelweg niet kunnen bestaan.
Dank aan iedereen die onze dieren een thuis heeft geboden, dit is tenslotte ons uiteindelijke doel, al onze dieren een echt thuis kunnen geven!
Dank aan alle mensen  achter de schermen die zorgen dat Scooby kan draaien , ze zijn niet zichtbaar maar zonder hen zou het erg moeilijk worden: de vertalers die zorgen dat ons nieuws in 5 talen verspreid kan worden (en daarom moet ik kort van stof zijn om ze niet meer werk te geven!), de mensen die onze website verzorgen en daardoor zorgen dat onze dieren zichtbaar zijn en geadopteerd worden, degenen die Project 3000 zijn begonnen, aan allen die zich bezig houden met de virtuele adopties en de echte adopties, degenen die onze winkel draaiend houden zowel in Spanje als daarbuiten, eigenlijk dus aan iedereen die, zonder gezien te worden of bekend zijn, zorgen dat Scooby draaiend blijft.
Uiteindelijk, en misschien omdat jullie het allerbelangrijkst zijn, dank aan alle mensen die ons helpen op wat voor manier dan ook, zowel materieel als geestelijk, hun geld doneren of een dier van ons adopteren. Samen hebben we Scooby door dit moeilijke jaar heen geloodst. Het was niet de eerste keer dat het moeilijk was en ik ben bang dat het ook niet de laatste keer zal zijn,  maar ik hoop dat wij altijd op jullie kunnen rekenen, zoals de dieren altijd  op ons zullen kunnen rekenen.
Vanuit de grond van mijn hart: BEDANKT!
Fermin