12/09/2011

Aangenaam kennis te maken: Gaby en Sylvia, onze 2 zwart-witjes

Het zijn toch zulke schatjes die twee en hebben plezier en zijn speels ondanks het gebrekkige gebruik van hun achterpootjes.
Wit jong meisje Gaby (8 maanden) kwam binnen vanuit Benavente met een gebroken dijbeen . Ze gebruikte deze poot niet maar het weerhield haar er niet van  evengoed rond te rennen en te spelen met de andere honden.

Sylvia (11 maanden) had last van een heup die uit de kom was. Ook zij speelde en maakte plezier met de andere honden en leek helemaal geen probleem te hebben maar 3 poten te kunnen gebruiken.

Uiteraard moesten beide dames een operatie ondergaan en inmiddels hebben ze deze achter de rug. Ivan, een vriend-dierenarts van onze eigen dierenarts Enrique is gespecialiseerd in deze operaties en was bereid een dag naar Scooby te komen om beide mix dames te opereren.
Momenteel moeten Gaby en Sylvia het heel rustig aan doen en zijn niet geoorloofd teveel te lopen, spelen of te rennen. Elke dag mogen ze uit hun kennel om een beetje rond te lopen en te snuffelen, een beetje van de zon te genieten, ondertussen een stuk brood te stelen of iets anders ondeugends  te doen. Het valt hen niet mee rustig aan te doen alhoewel dit hun lot is tot ongeveer 15 December. Daarna, als ze naar tevredenheid zijn genezen, kunnen ze weer gaan genieten van alles wat jonge meiden leuk vinden: rennen, spelen en kattekwaad uithalen.