8/07/2011

Zwart, wit, beige, bruin, kleur maakt niks uit

Ja, we weten het, altijd maar weer die vraag om donaties, keer op keer op keer en we zijn ons ervan bewust dat we immer weer vragen en dat het altijd om veel gaat. Geld dat het mogelijk maakt onze dierbare schepsels degelijk voer aan te bieden, ook broodnodig voor ons lang gekoesterde project ´gemetselde huisjes´ in elke paddock af te kunnen ronden, Geld dat rechtstreeks wordt besteed aan het welzijn en de zorg voor Scooby´s dieren. Meestal is onze geliefde baas Fermín degene die de pineut is en altijd om geld moet vragen en hij heeft er, net als wij, een hekel aan dit altijd te moeten doen. Daar Scooby geen andere keus heeft moet-ie wel. Wel, voor deze ene keer zullen wij, de werknemers deze bedel taak een keer op ons nemen. We vragen namelijk om een materialistische zaak om ons werk naar behoren te kunnen doen. Waar u ons heel blij mee zou maken is een auto. Sinds een aantal maanden hebben we maar ÉÉN AUTO beschikbaar voor al ons werk. ÉÉN AUTO om het door bakkerijen opgespaarde oude brood op te gaan halen, het brengen en ophalen van vrijwilligers naar en van het station in Medina, voor het redden van hond(en) in Salamanca hetgeen een aantal keren per week voor komt (de auto is dan gedurende het overgrote dagdeel niet beschikbaar), voor de vrijwilligers om hun boodschappen te kunnen doen, om brokken naar alle honden in de kennels te brengen die in de perimetro verblijven, het bijwonen van promotiedagen waardoor de auto over het algemeen 1 maar meestal 2 volle dagen in gebruik is, het laden van materialen om de beschadigde hekwerken, waterleidingen, houten huisjes etc. op het terrein te repareren, om voer naar ons asiel in Laguna te brengen daar zij geen auto ter beschikking hebben, ook het ophalen van honden en katten in Laguna om ze in Medina door onze dierenarts te laten sterilizeren en diezelfde honden en katten daarna weer terug te brengen naar Laguna. Voor ons is het een bijna onmogelijke opgave onze taken te plannen en te realiseren met enkel ÉÉN AUTO ter beschikking. Zodoende slagen we er gewoonweg niet in ons dagelijkse werk naar behoren te doen. Zoals Fermín al in zijn update “De laatste stand van zaken” heeft genoemd keken ook wij, de werknemers, uit naar die grote te ontvangen donatie waardoor het mogelijk werd een extra auto aan te schaffen. Helaas ging die grote donatie op het laatst niet door en daardoor blijft het verkrijgen van voldoende voer een groot probleem, het realiseren van het project “gemetselde huisjes” zal uitgesteld moeten worden alsook te kunnen beschikken over een broodnodige tweede auto zal helaas nog op zich moeten laten wachten.

Daarnaast hebben we er naar ons idee nog een ander probleem bij. We hebben de indruk dat er een groot misverstand bestaat ten aanzien van de donaties die Scooby ontvangt. Inderdaad, we zijn het grootste asiel in Spanje en daardoor zullen we alles op alles moeten zetten om dit asiel overeind te houden. Waarschijnlijk gaat men ervan uit dat wij onszelf wel ´redden´ daar we al zolang bestaan. Welnu, dit is een utopie, het tegenovergestelde is waar: we doen ons uiterste best de ontvangen gelden zo lucratief mogelijk te besteden en financieel zo zuinig mogelijk rond te komen. Hierdoor zijn we erg vindingrijk geworden en dat is een prima gewoonte. We hebben in het verleden verscheidene malen kleine asiels geholpen maar als we dat in de toekomst willen handhaven, dan moeten we toch echt wanhopig op zoek naar financiële middelen om al deze extra honden te kunnen voorzien van voedsel en hen de zorg te kunnen garanderen die ze verdienen. Ook het aantal werknemers zal moeten worden uitgebreid, de extra paddocks moeten worden schoongemaakt en er moet meer voer worden verstrekt. Onze prioriteit is het welzijn van onze dieren, maar als het banksaldo van Scooby hiervoor niet toereikend is hebben we uiteraard een bijzonder groot probleem. Wij ervaren dit als uiterst frustrerend. Wat we hen immer kunnen bieden is onze ervaring die we in de afgelopen 23 jaar hebben opgedaan maar helaas kan ervaring geen maagjes vullen, rijden auto´s niet op ervaring en huisjes worden nu eenmaal gebouwd van steen.

Na het lezen van deze uiteenzetting is het hopelijk duidelijk waarom Fermín altijd genoodzaakt is te bedelen om donaties, met uitzondering van deze ene keer dat wij, de werknemers, dat een keer voor onze rekening nemen. Mocht u ons willen helpen, aarzel dan asjeblief niet, we zijn u dankbaar voor alle giften, groot of klein en ondertussen blijven wij inventief als altijd. Voor ons betekent financiële zekerheid minder werkfrustratie als we ervan uit kunnen gaan dat we onze dieren de zorg kunnen geven waar ze recht op hebben, niet enkel voor een periode, maar met zekerheid voor de toekomst.

We willen graag al onze dierenvrienden hartelijk danken voor de hulp die zij al zolang aan ons bieden, zij die op de hoogte zijn van Scooby´s ´luxe´ probleem: zijnde het grootste asiel van Spanje, ons 23-jarig bestaan, internationale bekendheid, dusss…Scooby redt zich wel en heeft geen financiële problemen. Niet dus!!!

Dank jullie wel voor jullie interesse en bereidheid en als we door jullie financiële injectie in staat zijn een tweede hands auto aan te schaffen, zwart, wit, beige, bruin of misschien wel roze, dan maken we dit uiteraard zo snel mogelijk bekend.

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid uw eigen tweede hands auto aan te bieden, mocht u plannen hebben een andere auto te kopen. Of wellicht maken opa/oma geen gebruik meer van hun auto en staat de auto in de garage te wachten op een nieuwe eigenaar? Allerlei redenen waarom een auto niet meer nodig is. Kleur is niet belangrijk, wat we wél nodig hebben is een auto die technisch/motorisch in goede staat is zodat we niet meteen reparatiekosten hoeven te maken. En de auto moet geschikt zijn om er honden, materialen,brood etc. mee te kunnen vervoeren. Hou alstublieft oren en ogen open en misschien kunt u ons op een zeker moment heel blij maken met een tweedehandsje!

Hartelijke groeten van Ahmed, Dani, Juan, Oscar, Said, Sandra