7/28/2011

RESIDENCIA NIEUWS

De residencia in Valladolid begint al aardig vol te lopen. Buiten de ong. 20 Scooby honden die hier zijn, er worden er deze week nog zo´n 20 gebracht vanuit Scooby, uiteraard allemaal voor adoptie in binnen- en buitenland, zijn er ook al enkele stichtingen die hier één of meerdere kennels hebben gehuurd zodat MRW (Spaans koeriersbedrijf die ook honden vervoeren) inmiddels weet wie we zijn en waar we ons bevinden want ze komen uit alle richtingen hier naar toe.

Zo zijn er voor de Duitse stichting ACM in totaal al 19 honden gearriveerd die hier wachten op hun transport naar een nieuw en beter leven, waaronder 4 Galgo´s, 2 Samojeden en 13 kleine hondjes, meest mixjes. Van de Samoyeden komt er één uit Benidorm en de andere uit Valencia, beiden niet meer gewenst door hun eigenaren, ze hebben elkaar nog nooit gezien, beiden hier in Valladolid terechtgekomen en ze gaan allebei naar Duitsland . En hoe ze heten? Zar en Zara, hoe bestaat het! Je zou bijna in hogere dingen gaan geloven, welke weet ik ook niet. Wat eerst voor een schrijffout werd aangezien, heeft voor de nodige verwarring gezorgd.


Drie mixjes komen uit een asiel in Almeria en de 4 Galgo´s en 10 mixjes komen uit, wat voorheen een perrera was in Cuenca. Daar zaten zo´n 150 honden te veel en men moest deze zo spoedig mogelijk onderdak zien te brengen anders zou de Gemeente ze òpruimen` en we weten allemaal wat ze daarmee bedoelen, dus deze 14 zijn daarvoor behoed en gaan allemaal Duits leren.


Van de Spaanse stichting El Hocico uit Salamanca zit hier een knoert van een Mastin, het arme beest was ooit door hun ter adoptie gegeven aan iemand die er totaal niet voor zorgde, bij controle bleek hij op straat te liggen zonder dat hij weer terug naar zijn huis kon, zwaar vermagert en uitgedroogd en met een ernstige infectie aan zijn voorpoot. Zodra hij een kilo of 15 zwaarder is en weer helemaal opgeknapt, zal hij door deze stichting opnieuw ter adoptie aangeboden worden. Hopelijk treft hij deze keer een beter mens die voor hem wil zorgen want hij is zo´n grote goedzak.


En dan de prachtige Galgo Argos. Als pupje van een maand oud naar de perrera van Valladolid gebracht en daar geadopteerd door een Spaanse familie uit Valladolid. Drie jaar hebben ze hem gehad maar nu zijn er problemen van verschillende aard en kunnen ze niet langer voor Argos zorgen. Hartverscheurend, zowel voor de familie als voor Argos want de mevrouw belt elke dag om te vragen hoe het met hem gaat en ze willen dan ook niet dat hij naar een asiel gebracht wordt want Argos is niet gewend aan veel andere honden om hem heen dus een beetje bang voor zo´n grote groep zonder dat hij ze kent en dat zou wel eens verkeerd voor hem af kunnen lopen, dus betalen die mensen liever voor hem zodat hij hier veilig zit en langzaam aan kan wennen aan de omgang met andere honden.


En dat gaat heel goed gelukkig. Zijn twee beste vriendinnen zijn nu Nana, welbekend bij alle Scooby vrijwilligers, zij bewaakt de residencia en is inmiddels onmisbaar geworden hier, en de Scooby Galga Bonnie, ook zo´n droom van een galga, alleen maar lief, lief en lief en bovenal rustig en dat heeft Argos nodig om een beetje te wennen aan andere honden.

Nu spelen ze met z´n drieèn in de tuin en rennen achter elkaar aan dat het een lieve lust is en het is geweldig om te zien dat Argos nu ander gezelschap erg leuk gaat vinden en dat hij blij en gelukkig is. En telkens weer een ander hondje erbij en dan komt het met Argos helemaal goed en hij mag hier blijven tot hij geadopteerd is waar Scooby bij gaat helpen uiteraard.

Groeten vanuit een bloedheet Spanje,

Cobie