3/02/2017

GEWELDIG NIEUWS DAT HET LOT VAN DUIZENDEN DIEREN KAN VERANDEREN!!


Het hooggerechtshof van Castilla en Leon verklaren dat om te kunnen meedingen naar de dienst om dieren op te vangen, men rekening moet houden met het WELZIJN van de dieren in de voorwaarden van de tender en dat het niet alleen FINANCIEEL belang is.

Daarom geeft de hoogste rechtbank in de regio de Associatie "El Hocico" gelijk in het bezwaar dat zij aantekenden twee jaar geleden tegen de voorwaarden van de tender, uitgegeven door de Deputatie van Salamanca,  voor de opvang en collectie van zwerfhonden.  Daarin werd alleen rekening gehouden met de laatste prijs en de kortste ophaaltijd.  Deze voorwaarden hielden geen rekening met de nul-lijn voor doding, de conditie van de opvangmogelijkheden, de juiste allocatie van de dieren en niet eens met het plaatsen van een chip voor zij worden geadopteerd. Het enige waarmee rekening werd gehouden was de efficientie van kosten en tijd, en men ging helemaal voorbij aan het feit dat HONDEN LEVENDE WEZENS ZIJN.

Scooby heeft een gelijksoortig  bezwaar ingediend en we wachten op de uitspraak die in de zelfde richting zal zijn. We hopen dat na dit vonnis  de gemeentelijke besturen zich meer bewust zijn van het belang van dierenwelzijn in dit soort aanbestedingen, we praten tenslotte over het redden van levens.