11/06/2016

Rosco, het plezier een getraumatiseerde hond een tweede kans te geven



Veel van de langdurige vrijwilligers zullen lieve kleine Rosco kunnen herinneren, de vreselijk bange jachthond die steeds rondjes rende in de paddock door stress en zijn angst voor mensen. Rosco heeft anderhalf jaar ruim doorgebracht bij Scooby en omdat hij al zo lang niet gezien werd, leek het alsof zijn lot was om de rest van zijn leven rondjes te rennen van de stress, tot zijn poten niet meer konden rennen.
Maar toen kwam er een hele speciale kans, toen een van Rosco’s grootste fans, de vrijwilligster Ana, besloot Rosco de kans te geven die niemand hem wilde geven, de kans om een leven te leren kennen in een thuis, waar het niet nodig was om bang rond te rennen en de vreselijke stress te voelen die een hond als Rosco voelt bij het leven in een opvang.
De video’s laten je Rosco zien zoals ie tegenwoordig is, na slechts een paar korte maanden in een thuis, en hoe groot het verschil is voor honden zoals Rosco, als je ze maar een kans geeft. Het leven in een opvang is vooral moeilijk voor honden met angst, en Rosco is een prachtig voorbeeld hoe speciaal je het leven voor zo’n hond kunt maken, als je wilt accepteren dat ze waarschijnlijk veel meer tijd nodig hebben, liefde en geduld, maar als je ziet hoe hun leven kan veranderen, dan is het de moeite meer dan waard.