6/07/2016

Het verhaal van de geadopteerde Galga Lilibeth (nu LILI genaamd).Lilibeth  is een hele speciale Galga, al vanaf de eerste minuut dat we haar ontmoetten in Scooby in 2014, waar we vrijwilligerswerk deden. En waar we werken aan het profileren van Galgo’s die op zoek zijn naar een thuis in Slovenie en uiteraard hebben we voor Lilibeth een fantastisch thuis gevonden in Slovenie. We zijn erg trots om aan te mogen kondigen dat galga Lilibeth de eerste geadopteerde galgo in Slovenie is geworden die aan het werk is gegaan als honden-therapeut.
En hier is Lilibeth’s verhaal geschreven door haar adoptant Branka Forscek…. J
Larisa Pocivavsek – president van SSW

Het is in  September inmiddels 2 jaar geleden dat Lili bij ons thuis kwam: ze kwam als 2e greyhound, als een morele en psychologische steun voor onze Azucar, die heel erg angstig was. Het belangrijkste was dat de greyhound die bij ons zou komen mentaal stabiel was, niet bang en angstig, aangezien zij Azucar moest helpen met het beteugelen van zijn eigen angst. Andere kenmerken, zoals haar uiterlijk, leeftijd en geslacht waren op dat moment niet belangrijk. Dat is de reden dat onze allerliefste Lilibeth bij ons kwam. Helaas kreeg ze niet de kans om Suki te ontmoeten, daar hij kwam te overlijden door nierfalen slechts 14 dagen voor haar komst.
Ze was vanaf het begin al heel speciaal: bij de eerste ontmoeting was ze kalm, relaxt en geenszins bang. Ze bood onmiddellijk haar kop aan op schoot om geknuffeld te worden. En dat is iets dat ze nog steeds doet: ze komt naar een persoon toe, zelfs degenen die ze nog nooit eerder ontmoet heeft, ze gaat voor hen staan en verlangt naar een knuffel. Terwijl andere greyhounds rondrennen en lol hebben, zoekt zij het menselijke contact op.
Veel mensen merkten op dat Lili heel kalmerend en therapeutisch overkomt. Eerlijk waar, ik heb nog nooit nagedacht over gecertificeerde training en om een therapie koppel te worden. Tot afgelopen maart, toen mijn college een artikel op Facebook plaatste over therapie-honden.
Dezelfde dag nog heb ik contact met haar opgenomen om dit specifieke artikel te bespreken. Twee dagen later hadden we de eerste test en Lili deed het fantastisch. Naderhand de complete training en de opleiding ging heel snel. We deden een vierdaagse cursus, dit betekende 2 zaterdagen en zondagen achter elkaar. Op de zaterdagen had ik les zonder Lili en op de zondagen samen met haar. Ze was erg coöperatief. De lezingen waren educatief op een bedreven niveau en we hebben veel vaardigheden verworven en belangrijke informatie gekregen.
Na het afronden van de training moest het diergeneeskundig en parasitaire onderzoek gedaan worden.
Onze volgende stap houdt een 25-uur durende stage in onder supervisie. Daarna moeten we een eindexamen afleggen.
We hebben ons eerste bezoek al gehad bij een verzorgingshuis in Ljubljana, waar Lili het heel goed heeft gedaan. Ze legde heel kalm haar hoofd op schoot van een bejaarde, ze hebben haar geknuffeld en genoten van iedere minuut. Ze heeft ook haar voornaamste vaardigheden laten zien: pootje geven, gaan liggen en gaan zitten.
In de therapeutische koppels (we werken allemaal als vrijwilliger) zitten honden van verschillende leeftijden en rassen, pure rassen en gemixte. Er zitten ook wat greyhounds in ons team – 2 Italiaanse greyhounds en een Saluki. Lili is de eerste geadopteerde hond – een Spaanse opvang greyhound in Slovenia, die deze prachtige missie mag volbrengen. In het verleden was Lili degene die hulp nodig had en iemand om voor haar te zorgen, maar vandaag de dag is zij degene die onzelfzuchtig geeft en diegenen in nood helpt.
We houden zielsveel van haar, onze lieve kleine Lili.