6/29/2016

Verras Scooby met een pakketje goederen
Elke dierenliefhebber krijgt de rillingen over zijn rug bij het lezen van de gruwelijke verhalen die de medewerkers van Scooby bijna dagelijks tegenkomen in hun werk. Aan het einde van het jachtseizoen worden er weer vooral Galgo’s en Podenco’s maar ook andere honden gedumpt bij een dodingsstation. De medewerkers van Scooby doen er dan weer alles aan om zoveel mogelijk honden te redden van de dood.
Naast het ophalen van honden bij dodingsstations worden er ook dieren van straat geplukt of bevrijd uit benarde situaties. Het zijn niet alleen honden maar ook katten, paarden, ezels, geiten en ander vee. Vaak zijn de dieren verwaarloosd, mishandeld, gemarteld of ondervoed. Dit zorgt ervoor dat ze eerst naar de ziekenzaal gaan waar ze worden geholpen aan botbreuken, (open) wonden, huidziektes, ondervoeding en alles wat nodig is om de dieren weer gezond te krijgen. Professionele dierenartsen staan voor ze klaar.
Elke donatie die Scooby binnenkrijgt komt ten goede aan de verzorging van de dieren. De vele medewerkers zetten zich dagelijks belangeloos in om er alles aan te doen om de dieren klaar te maken voor hun nieuwe leven bij een baasje dat ze met liefde wil adopteren.
Donaties zijn voor Scooby erg belangrijk. Scooby heeft naast geld ook behoefte aan (medische) hulpmiddelen, dierenartsartikelen, medicijnen en andere spullen. Heeft u één van deze artikelen over en wilt u dit aan Scooby schenken?
Denk hierbij aan:
Medicijnen (misschien heeft u nog houdbare medicijnen die u niet meer gebruikt);
(Dieet)voeding voor honden en katten / zowel nat als droog;
Kluifjes, honden- en kattensnoepjes;
Verband en gaasjes, (plastic) spuitjes;
Plastic onderleggers voor hygiëne en urineopvang;
Melk(poeder), flesjes en speentjes voor dieren;
Tuinslangen en spuitkoppen;
Schoonmaakbenodigdheden en schoonmaakmiddelen;
Dekens en warme mandjes, hondenjasjes,
warmtelampen;
Vlooienmiddelen/vlooienbanden/anti tekenbanden;
Speeltjes voor hond en kat en krabpalen;
Stuur uw pakketje dan op naar:
Scooby
Carretera de Olmedo KM 2
47400 Medina del Campo
(Valladolid)
España

Of neem contact op met Scoobydonations@gmail.com om een inzamelpunt in jouw land te vinden!
(geschreven door Karin van Emmerik)