4/30/2015

We hebben hulp nodig voor onze kliniek!


Iedere dag weer komen er nieuwe dieren bij de Scooby kliniek die geholpen moeten worden. Iedere dag gebruiken we een heleboel medicijnen en medisch materiaal en we hebben jullie hulp nodig zodat we niet zonder komen te zitten. De kosten zijn hoog en zoals we al zeiden, iedere dag komen er meer dieren binnen in slechte staat, die direct geholpen moeten worden. We beseffen dat we altijd weer om jullie hulp vragen maar jullie zijn onze redding en onze kracht. Iedereen kan iets doen wat in zijn vermogen ligt, er zijn zoveel opties en alle opties zorgen ervoor dat wij door kunnen gaan om levens te redden. Wil je ons helpen?
Doe mee met TEAMING voor slechts 1 euro per maand:
DONEER of adopter een hond virtueel:
 http://www.scoobymedina.org/nl/virtual_adoption/index.html

Als je ons niet financieel kunt ondersteunen, help ons dan door onze publicaties te verspreiden, zodat andere mensen onze opvang leren kennen, onze Facebook pagina en mensen geïnspireerd worden om ons te helpen. Elk initiatief is welkom!












4/29/2015

Karim en zijn moeilijke start in het leven

Iets meer dan twee manden geleden waren we erg blij toen Karim geadopteerd werd door een familie in Salamanca. We dachten dat we de ideale familie voor hem gevonden hadden maar we hadden het verkeerd.. erg verkeerd. Op een dag ontvingen we laat op de middag een telefoontje van zijn familie die zei dat er iets met Karim aan de hand was. Toen ze uitlegden wat er gebeurde wisten we direct dat het parafimosis was en dat ze snel met hem naar de dierenarts moesten. Bij de dierenarts werd hij direct geopereerd en gelukkig was de operatie een succes maar het was ook erg belangrijk dat er daarna op hem gelet zou worden zodat de hechtingen niet open zouden gaan. Vanaf dat moment is Karim alleen maar in en uit de praktijk van de dierenarts geweest, en  vandaag, na ruim een maand, heeft het arme dier nog steeds een infectie in zijn penis omdat hij domweg niet de aandacht en zorg heeft gehad die hij nodig had. Gelukkig is dit kleintje niet meer bij zijn familie, we hebben een paar vrijwilligers bereid gevonden om hem op te nemen maar dat kunnen ze maar voor een paar dagen en we kunnen het niet toestaan dat hij, na alles wat hij heeft meegemaakt, terugmoet naar de opvang. Als hij de nodige zorg had gekregen zou hij al compleet opgeknapt zijn. Dit kleintje heeft zijn eerste maanden doorgebracht zonder te kunnen spelen, socialiseren of te rennen. Daarom zoeken we nu een VERANTWOORDELIJKE adoptant voor hem, iemand die weet hoe hij voor hem zorgen in de laatste periode van zijn herstel en die hem het leven kan geven wat hij altijd had moeten hebben. Kijk nou eens naar dat kleine smoeltje… wie kan hem nu weerstaan?




4/27/2015

Adopteer een gemixt ras van Scooby!


We willen dat jullie een paar hele speciale honden leren kennen bij Scooby. Deze prachtige dieren zijn onze gemixte rassen, uniek en speciaal en je zult nergens eenzelfde exemplaar vinden! Geen van hen lijkt op een ander, niet qua uiterlijk, maar ook niet qua karakter en elk van hen heeft ons hart gestolen om verschillende redenen. Het enige dat we voor hen willen, is ze helpen om hun droom uit te laten komen: en dat is een thuis te vinden voor ze. Degenen onder ons die een gemixt ras hebben geadopteerd, weten dat je er iets ongelooflijks voor terug krijgt; deze arme zielen zitten al zo lang zonder de warmte van een familie, ze zien de jaren voorbij gaan, zonder dat iemand ze ook maar een tweede blik gunt en ze zeggen vaarwel tegen hun vrienden in de opvang die meer geluk hadden vanwege hun ras. Maar als ze dan eindelijk geadopteerd worden, zullen ze je ALLES geven. Je zult nergens een hond vinden die meer van je houdt, noch eentje die trouwer en dankbaarder is. Iedereen die dit ervaren heeft, wil jullie aanmoedigen om één van hen te adopteren en jullie vragen de ervaring met anderen te delen, zodat er geen eentje achterblijft en ze allemaal een thuis vinden. In de tussentijd stellen we jullie 4 honden voor die al het langste bij ons verblijven en hopen dat jullie kunnen zien hoe fantastisch ze zijn.

Cadero (sinds 2013), we noemen hem de stille man. Zijn naam zegt alles: nobel, vredig en heel erg liefdevol. Hij heeft een wond op zijn heup, maar dat kun je alleen zien als je het van dichtbij bekijkt. Hij is een fantastische waakhond en zorgt voor zijn mensen.
Happy (sinds 2013). Deze rebel in de opvang is speels, vriendelijk en actief. Hij is slimmer dan je zou denken en wil altijd geaaid worden.
Peppa (sinds 2012). Zij is een heel discrete kleine prinses, gereserveerd en onafhankelijk, maar ook heel erg liefhebbend.Ze kijkt je aan met die mooie ogen en rent naar je toe omdat ze wil dat je haar over haar buik aait.
Sammy (sinds 2014) arriveerde toen hij pas 2 maanden oud was en we hebben hem op zien groeien in de opvang. Hij is de knapste gozer in patio 8. Hij is stilletjes en gevoelig en wil alleen dat je hem knuffelt en hem aandacht geeft.
Deze jongens zijn niet de enige gemixte rassen die speciaal zijn en een thuis nodig hebben bij Scooby, we hebben er nog veel meer! Als je ze wil adopteren, ga dan naar onze website en leer ze kennen!
Adopteer en red een leven:
http://www.scoobymedina.org/es/adoption/available_dogs.html








4/25/2015

Zipi, Zape en Nana zijn aan het herstellen.

Iedere dag gaat het een beetje beter met onze kleine pups Zipi, Zape en Nana. In het begin vreesden we voor hun leven maar het heeft zich allemaal prima ontwikkeld en hoewel ze nog steeds medicijnen krijgen hopen we dat ze snel klaar zijn om een thuis te vinden. Het zijn echte kampioenen!

 https://www.youtube.com/watch?v=UP67zNmCw8I&feature=youtu.be

4/23/2015

Currito


Er komen ontzettend veel mishandelde dieren binnen, en dus ook veel honden die we moeten promoten om ze een thuis te vinden. Maar het verhaal van deze kleine man raakte ons zo dat we het jullie wilden vertellen. Het is zeker dat Currito (want zo is hij genoemd door onze vrijwilligster in Cuellar, Caroline) al een tijdje aan het zwerven was rond Cuellar, verdwaald of in de steek gelaten, zonder microchip.. hij liep wel op mensen af tot een stelletje jongeren (een goede naam voor ze hebben we niet) met een beetje teveel op rond 5 uur in de ochtend besloten dat het wel een “leuk speeltje” was. Ze vormden een cirkel en besloten hem in het rond te schoppen en hem alcohol te laten drinken. Als er geen dapper jong meisje was geweest die het durfde mee te nemen en de locale politie op de hoogte te stellen, wat was er dan van hem geworden?
Dankzij dit dappere meisje zit Currito, met zijn honingkleurige ogen, momenteel bij Scooby, wachtend op het moment dat hij weer het vertrouwen terugkrijgt in de mensen.
Hij is klein (ca 40 cm hoog max) en weegt ongeveer 8/10 kilo, en hij zal iets van anderhalf jaar oud zijn. We kunnen jullie verzekeren dat ondanks dit hersenloze tuig, hij echt een lief, rustig beestje is, hij trekt niet aan de lijn, het is echt een schat!
Wie wil en kan Currito de liefde geven die ze hem ontnomen hebben en zijn liefde ontvangen?






4/22/2015

Onze kliniek is vol!




We blijven hier bij Scooby ons werk doen en dieren redden. Met als gevolg dat onze kliniek compleet vol is. Dagelijks behandelen we in onze kliniek allerlei soorten infecties, schurft, beten, longontsteking, parvo, oogaandoeningen, we moeten chronisch zieke honden hun dagelijkse medicijnen geven en alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog mensen zonder geweten die nestjes met pups aan onze poort achterlaten die we met de fles moeten voeden en natuurlijk behandelen want als ze zo klein zijn worden ze natuurlijk zo ziek. We zijn echt aan het eind van ons latijn, onze dierenartsen werken de klok rond om alle dieren te helpen maar we worden er een beetje wanhopig van. En dan komt er nog een economisch probleem, je moet je voorstellen dat de kosten van de dierenartsen om al deze dieren beter te maken, gigantisch zijn. We hebben jullie hulp nodig om deze kosten te dekken. 
Als je ons wilt helpen kun je dat doen door
Teamer te worden, voor slechts 1 eur per maand 
Of een donatie doen door overboeking op Bankinter of Paypal:

Het zou ons ontzettend helpen als je dit bericht zou kunnen helpen verspreiden, hoe meer mensen we bereiken, hoe meer hulp we zouden kunnen ontvangen. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen voor zover het in ons vermogen ligt. Voor nu: DANK JE WEL!