4/23/2015

Currito


Er komen ontzettend veel mishandelde dieren binnen, en dus ook veel honden die we moeten promoten om ze een thuis te vinden. Maar het verhaal van deze kleine man raakte ons zo dat we het jullie wilden vertellen. Het is zeker dat Currito (want zo is hij genoemd door onze vrijwilligster in Cuellar, Caroline) al een tijdje aan het zwerven was rond Cuellar, verdwaald of in de steek gelaten, zonder microchip.. hij liep wel op mensen af tot een stelletje jongeren (een goede naam voor ze hebben we niet) met een beetje teveel op rond 5 uur in de ochtend besloten dat het wel een “leuk speeltje” was. Ze vormden een cirkel en besloten hem in het rond te schoppen en hem alcohol te laten drinken. Als er geen dapper jong meisje was geweest die het durfde mee te nemen en de locale politie op de hoogte te stellen, wat was er dan van hem geworden?
Dankzij dit dappere meisje zit Currito, met zijn honingkleurige ogen, momenteel bij Scooby, wachtend op het moment dat hij weer het vertrouwen terugkrijgt in de mensen.
Hij is klein (ca 40 cm hoog max) en weegt ongeveer 8/10 kilo, en hij zal iets van anderhalf jaar oud zijn. We kunnen jullie verzekeren dat ondanks dit hersenloze tuig, hij echt een lief, rustig beestje is, hij trekt niet aan de lijn, het is echt een schat!
Wie wil en kan Currito de liefde geven die ze hem ontnomen hebben en zijn liefde ontvangen?